Jobbik a Mandinernek: Molnár Enikő hazugságokat terjeszt

2023. január 02. 18:00

Jakab Péter bizalmasa viszont azt mondja portálunknak, felelősséget érez a jobbikosok iránt, ezért posztolt az elmaradó kongresszusukról. Amúgy meg sok jobbikos barátja van.

2023. január 02. 18:00
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

A Gyurcsány-párt kvázi házi médiája már december 17-én felkapta, más orgánumok viszont, így a Mandiner is csak január másodikán csaptak le Molnár Enikő azon Facebook-posztjára, amely azt ecsetelte, hogy a Jobbik XXVII. Kongresszusa bizony érdeklődők hiányában maradt el.

„Drámai a helyzet”írta a Nyugati Fény, majd változtatás nélkül közölte Jakab Péter egykori kabinetfőnökének bejegyzését, amely szerint a Jobbik azért döntött a halasztás mellett, mert attól félnek, hogy kiderül: „elfogytak az aktivistáik”, „támogatottságuk sincs”, ami pedig maradt, az „a pár százmillió, amit a vezetés még gyorsan felél”.

Tény: a Jobbik és az időközben pártot otthagyó Molnár, Jakab, ezáltal a Nép Pártján Mozgalom viszálya nem decemberben kezdődött. A tavaly május 7-i (megtartott) kongresszus Jakab (még) megkapta az újrázás lehetőségét a jobbikos alapszervezetek képviselőitől, de ezzel nem tért vissza Jakab „támogatottsága”.

Júliusban újabb kongresszus szerveződött, ahol viszont már Gyöngyösi Márton kapta a legtöbb voksot, ezáltal ő lett a Jobbik új elnöke. A helyzet konszolidálódott, hitték sokan. Csakhogy

Jakab lelépett, hogy aztán augusztus 20-án zászlót bontson újdonsült mozgalmának,

amelynek – zárójelben jegyeznénk meg – bírósági bejegyzését csak decemberre sikerült véglegesítenie, épp abban a hónapban, amikor a Jobbik idő előtt fújta le az újabb kongresszusát.

Jobbik: Molnár hazugságokat terjeszt

Lapunk felkereste a Jobbikot, illetve Molnárt is. Előbbi megkeresésünkre azt írta, a kongresszus eredeti időpontját valóban decemberre tűzték ki,

Jelezték, a Jobbik tavaly (júliusban) megválasztott elnöksége hitet tett amellett, hogy „a pártot új alapokra helyezi, aminek keretében az elnökség az országos választmánnyal közösen a húsz éve szinte változatlan alapszabály modernizálását megkezdte”. Ennek eredményét a párt legszélesebb körű döntéshozatali szerve, a kongresszus fogja elfogadni, tették hozzá.

Hangsúlyozták: a Jobbik „nem tűri és nézi tétlenül a hazugságok terjesztését, így ahogyan minden ilyen esetben,

Molnár: A Jobbik vezetésében csalódtam

Molnár érdeklődésünkre arról beszélt, a Nép Pártján Mozgalom tagjait „bent hagyták” a Jobbik adatbázisban (ezt páran jelezték Gyöngyösiék felé, de még nem törölték őket). Továbbá, vannak olyan jobbikosok is – érzelmi alapon maradtak a párton belül –, akik még mindig szimpatizálnak Jakabbal és az általa képviselt iránnyal, és tőlük értesült az elmaradó kongresszusról.

Mi motiválta posztját? Kérdésünkre Molnár azt felelte: „Úgy érzem, hogy felelős vagyok minden jobbikos felé, aki még a párt kötelékén belül van, és megkeresnek engem bizonyos témákkal. (…)

Arra a felvetésünkre, hogy hányan lehetnek azok, akik a Jobbikban és a Nép Pártján Mozgalomban is „politizálnak”, úgy reagált (sic!): „Nem szoktuk nyilván tartani ezeket, de van róla egy lista.”

A jobbikos tagság egyébként nem kizáró ok Jakab mozgalmában, fűzte hozzá.

Nyitókép: Facebook

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2023. január 02. 20:53
a mamuszos meg a krumplis együttes IQ-ja se karcolja a 100-at
norbert1970
2023. január 02. 20:36
Nem az a lényeg hogy hány barátod van ,hanem mennyien szavaznak reád Petike. 0,000001% kb.
pollip
2023. január 02. 20:10
Az első feleség,a gyermekei anyja sokkal szebb volt. Ő tudja, mi vezette a szakitashoz
Atti bá
2023. január 02. 19:39
A köreiben bizony terjeszthetné a szifiliszt is, nem csak az állítólag hazugságait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!