Fordulatos meccsen ikszelt Szoboszlaiék ellen a Manchester City

2023. február 22. 22:42

Az RB Leipzig 1-1-es döntetlennel zárt hazai pályán a Manchester City ellen a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Összefoglalónk!

2023. február 22. 22:42
null

Az RB Leipzigtől kapott információk szerint 2500 jegyet értékesítettek a vendégszektorba a Manchester City elleni esti Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre” – adta hírül szerdán a Nemzeti Sport. Mint a portál fogalmazott: „az angol drukkerek már szerda délelőtt látványosan megjelentek a városban.”

Korábban írtunk arról, hogy a két jó barát, Haaland és Szoboszlai hogyan készülnek erre a meccsre. 

 

RB Leipzig - Manchester City: fókuszban a két jó barát, Szoboszlai Dominik és Erling Haaland összecsapása!

A jelenleg a Bundesliga ötödik helyén álló lipcseiek legutóbb a Wolfsburg elleni idegenbeli győzelemmel kezdték meg a tavaszi nagy hadjáratot (a remek formában lévő Szoboszlai a csapat utolsó találatát szerezte, és újra bekerült a Kicker álomcsapatába - ebben a szezonban már másodszor), amelynek kapujában a térdszalagszakadás után egyelőre lábadozó Gulácsi Péter még nem állhat a szakmai stáb rendelkezésre, őt a szintén jó formában lévő Janis Blaswich helyettesíti.

 

Szoboszlai: Nem hiszem, hogy a párharc Lipcsében dől el

A Mandiner is megírta, a Blikk kérdésére válaszolva, miszerint érződik-e, hogy a Manchester City elleni BL-nyolcaddöntő más, mint a többi találkozó, Szoboszlai Dominik úgy fogalmazott: „egyfelől nem, mert ugyanúgy kell készülnünk, mint a Bundesliga vagy a Német Kupa-meccsek előtt. Senkinek sem használna, ha túlpörögnénk és valamiféle stresszként élnénk meg a szerda estét.”

A magyar játékos azonban hozzátette: „Másfelől csak most, a napokban jutott eszembe, hogy

Szavazzon! Ön szerint melyik csapat nyeri a találkozót?

Kíváncsiak vagyunk véleményére!

Kövesse velünk a mérkőzést!

Az alábbiakban a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő legfontosabb mozzanatait olvashatja!

A Manchester City hozta játékba a bőrgolyót, és nem is igen szerette volna átadni az ellenfélnek. A mérkőzés 9. percében Riyad Mahrez (Manchester City) eresztett meg egy szabadrúgást, de a lövést már lefülelte az RB Leipzig egyik védője.

A mérkőzés első sarokrúgásáig viszont a 13. percig kellett várnia a szurkolóknak. Az említett szögletet Riyad Mahrez (Manchester City) végezte el, Ruben Dias (Manchester City) pedig ugyan megérkezett középre, fejesét Szoboszlaiék kapusa védeni tudta.

Az első igazán komoly gólszerzési lehetőség azonban Riyad Mahrez (Manchester City) tizenhatosról megítélt szabadrúgása volt a mérkőzés 17. percében, de a felugró sorfal elakasztotta a labdát. A(z) RB Leipzig ekkor még fellégezhetett.

A labdabirtoklás aránya a mérkőzés 21. percéig 24:76 % volt, a Manchester City javára.
Riyad Mahrez, a Manchester City játékosa (b2) gólt lő a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének RB Leipzig - Manchester City első mérkőzésén Lipcsében 2023. február 22-én. Fotó: MTI/AP/Andreas Gora
Riyad Mahrez, a Manchester City játékosa (b2) gólt lő a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének RB Leipzig - Manchester City első mérkőzésén Lipcsében 2023. február 22-én. Fotó: MTI/AP/Andreas Gora

1. GÓL: RB Leipzig – Manchester City: 0 – 1

A meccs 27. percében a vendégek azonban szabad területet találtak maguknak a tizenhatoson belül, és remek mozdulatsort követően

Riyad Mahrez pontos lövéssel be is talált a hálóba: vezetést szerzett a Manchester City!

A mérkőzés első félidejének végére az RB Leipzig is kiharcolt egy helyzetet, Ederson, a vendégek kapusa azonban nagyszerű védéssel hárította Timo Werner (RB Leipzig) lövését, mielőtt a labda a hálóba juthatott volna. 1 perc hosszabbítást követően véget ért az első félidő.

Fontosabb mozzanatok a második félidőben

A második játékrész elindulásakor kiderült: a szünetben egy csere történt. Lukas Klostermannt (RB Leipzig) Benjamin Henrichs váltotta a hazaiaknál (RB Leipzig).

A játék 50. percében Riyad Mahrez (Manchester City) jó helyzetbe került az RB Leipzig kapuja előtt, de lövését végül sikerrel blokkolták a hazai védők.

Az 53. percben azonban a hazaiak is remek helyzetbe kerültek, a bőrgolyó ugyanis éppen a frissen pályára lépett játékos, Benjamin Henrichshez (RB Leipzig) került, fejese azonban a vendégek kapuja fölé szállt.

Az 56. percben azonban ismét próbálkozhatott a hazai csapat az egyenlítéssel. Benjamin Henrichs (RB Leipzig) kis híján gólt is szerzett egy remek passzt követően, de lövése kissé balra kerülte el a Manchester City kapuját.

A 63. percben is nagyot villantak a hazaiak. Andre Silva (RB Leipzig) indult meg kérlelhetetlenül az ellenfél kapuja felé. A védők próbálkozása ellenére is meg tudta tartani a labdát, sőt, kapura is tudott lőni, de a befejezés nem sikerült olyan jól, mint a korábbi mozdulatok, a Manchester City kapusa könnyedén védte a próbálkozást.

2. GÓL: RB Leipzig – Manchester City: 1 – 1

A meccs 70. percében azonban

Josko Gvardiol (RB Leipzig) már remekül fejelte be a labdát a léc alá. A mérkőzés állása 1:1-re változott.

Újabb cseréket láthattunk a 82. percben. Xaver Schlager helyére Amadou Haidara (RB Leipzig) érkezett, míg Andre Silva helyett  Yussuf Poulsen (RB Leipzig) léphetett a pályára. 

A 89. percben aztán David Raum (RB Leipzig) szállhatott be a játék végére, Marcel Halstenberget váltva. Ugyanebben a percben Benjamin Henrichs (RB Leipzig) durva szabálytalansága után megszületett a mérkőzés első sárga lapja is.

Érdekesség
A nyolcaddöntő mérkőzésén is játszó Erling Haaland (Manchester City) elképesztő rekordot állított fel januárban a Manchester City–Wolverhampton Premier League-mérkőzésen, amikor negyedszer lőtt mesterhármast a Premier League-ben, mindössze a tizenkilencedik meccsén!

A 90. percben pedig bár kiderült: mindössze kettő perc lesz a hosszabbítás, ez azonban már nem változtatott a mérkőzés kimenetelén.

Az RB Leipzig 1-1-es döntetlen eredménnyel zárt hazai pályán a Manchester City elleni első mérkőzésen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Közvetítésünk véget ért! Köszönjük, hogy velünk tartottak!

***

Nyitóképen: Riyad Mahrez, a Manchester City játékosa (b) csapattársaival, Jack Grealish-sel és Erling Haalanddal (j) ünnepli gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének RB Leipzig - Manchester City első mérkőzésén Lipcsében 2023. február 22-én. Fotó: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
virgo
2023. február 23. 07:13
Nem sokat volt a Lipcsénél a labda, ahhoz képest a 1-1 nem is rossz.
209158783
2023. február 22. 22:52
Mi lett a vége?
Zsolt75
2023. február 22. 22:50
Majd holnap a "Hoppá" cikkben megnézem a végeredményt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!