Puskásra emlékeztető tehetséggel vágja a gólokat Haaland – újabb rekordott döntött a norvég titán! (VIDEÓ)

2023. április 20. 16:43

A fiatal tehetség szerdán már a 35. alkalommal talált a hálóba, ráadásul ehhez mindössze 27 meccs kellett neki.

2023. április 20. 16:43
null

Kevin De Bruyne, a Manchester City belga irányítója a tétmeccseket tekintve szezonbéli 23. gólpasszát adta szerda este Erling Haalandnak, a Bayern München elleni BL-negyeddöntős visszavágón (1-1), ezzel pedig toronymagasan első az öt legerősebb európai bajnokságban játszók között – írta csütörtöki összefoglalójában a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

Haaland bejátssza magát a focipanteonba

A Manchester City az első fordulóban hazai pályán verte 3 góllal a Bayern Münchent. A visszavágó 37. percében még jobban állhatott volna, de Haaland böntetője a kapu felett zúgott el. A norvég csatár az 57. percben aztán akcióból betalált. Joshua Kimmich hivatalos játékidő előtt 7 perccel értékesített 11-ese szépített az eredményen, így a bajoroknak nem vereséggel kellett búcsúznia a BL-től (1-1).

A csupán 22 éves Haaland ezzel a 12. találatát jegyezte az idei BL-kiírásban. A sorozat egészében pedig már 35-ször vágta a labdát a hálóba és ehhez csak 27 meccs kellett neki.

A norvég titán ezzel a BL/BEK krónika 21. legeredményesebb játékosává lépett elő.

Puskás nyomában
A rangos listán Puskás Ferenc előzi a norvég tehetséget 36 ponttal. Egyébként az első ötven játékosból Haaland az egyetlen, aki több gólt szerzett, mint ahány meccsen pályára lépett. A fiatal norvég középcsatár 1,3 gól/meccs mutatóval büszkélkedhet. Őt Gerd Müller követi 0,97-tel (34 gól/35 meccs), majd Puskás következik 0,88-cal (36/41).

Mérlegen a büntetők

A City vezető találatát szerző  Erling Haaland egyébként megszakítás nélkül hetedik fellépésén volt eredményes. Összesen 15 gólt jegyzett, melyet 22 kísérletéből ért el. Igaz, hogy legutóbbi találata előtt büntetőt hibázott, de a megelőző 15 tizeneggyest hiba nélkül érvényesítette.

A szerdai mérközésről készült rövid összefoglalót az alábbiakban nézheti meg:

 

Nyitókép: MTI/EPA/Tim Keeton

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Káj-Ármin
2023. április 20. 19:49
Kiköpött Puskás-hasonmás a gyerek, nekem is mindig ő jut róla eszembe, a nagyanyja meg állítólag Fölcsúton született, ez tényleg igaz?
rollotomasi
2023. április 20. 18:16
Puskás: Technika, finesz, csibészség, rúgótechnika. Haaland: Erő, magasság, agresszivitás, gyorsaság. A mai futball tanulható, ha megfelelő a testalkatod, izomzatod, és van benned kitartás. Ezért van annyi fekete játékos. El lehet dönteni, melyik a szimpibb.
Kardinális
2023. április 20. 17:25
"Rekordott"???
files32
2023. április 20. 17:21
A Bayern IS szopott, nincs ott a kispadon egy magyar?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!