Ukrajna súlyemelőit eltilthatják az olimpiától

2023. május 02. 06:28

Folyamatosan doppingolnak, egyik bukik a másik után.

2023. május 02. 06:28
null

Ukrajna súlyemelői tarthatnak attól, hogy eltiltják őket a párizsi olimpiai indulástól – írta hétfőn az insidethegames.biz portál. A valós veszély az által állt elő, hogy a női 81 kilogrammban tavalyelőtt világ- és Európa-bajnok Alina Maruscsak minden jel szerint doppingvétséget követett el. Erre vall, hogy a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) megbízásából eljáró Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) ideiglenesen felfüggesztette Maruscsak versenyzési jogát. A súlyemelőt versenyen kívül ellenőrizték, és vizeletmintája pozitív lett, minek nyomán az áprilisi jereváni Európa-bajnokságra nevezték ugyan, de már nem indulhatott el.    

Ha az ilyenkor szokásos kontrollfolyamat megerősíti doppingvétségét, ő lesz

a 2021-es tokiói olimpia óta a harmadik ukrán súlyemelő, akit rajta kapnak doppinghasználaton.

Az IWF kvalifikációs szabályai szerint, ha három vagy több doppingvétséggel szolgál egy tagszövetség 2021. július 23. és 2024. július 25. között, az illető ország akár az összes ötkarikás kvótahelyét elveszítheti, és nem indíthat egy emelőt sem a jövő nyári párizsi olimpián.

(MTI)

Nyitókép: Norikazu Tateishi / Yomiuri / AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. május 02. 17:01
Hogy van ez? Háború alatt súlyemelés? semmi front? Esetleg egy kis valami?
LancelotDuLac
2023. május 02. 15:26
ki nem szarja le, sose érdekelt.
masikhozzaszolo
2023. május 02. 15:11
Hiába, no, ez a sport. Vivicittá 1. - Hédike, várj meg! Hédike ne szaladj annyira előre! Hédike 3 éves, teker, hajtja, mint az őrült a biciklit. Már 3 villanyoszlop előnye van Hédikének. - Hédike, nincs rajtam papucs, várjál meg, nem tudok a utánad szaladni a zúzalékos úton mezítláb! Aztán az utca végén megvárja Hédike Anyut. Jönnek vissza, anyuka egyik kezében kerékpár, másik kezében Hédike. Hédike vidám, indán szökdell, mórikálja magát, semmi szeppenés. Vivicittá 2. 2 perc múlva látom, Hédike mint a nyíl, megy a biciklivel. Utána Apuka kocog, a 3 villanyoszlop most is megvan. Ez az a távolság, aminél még Hédike visszafordulva látja apukát.
u.cserkész
2023. május 02. 13:13
Teljesen megdöbbentem. Az egy dolog, hogy az ukránok doppingolnak, de, ha eltiltják őket, akkor a Nemzetközi Súlyemelő Szövetséget ki kell tiltani minden igazán demokratikus országból. Még, hogy eltiltanak ukránokat ? ? ! !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!