Briatore elhagyja a Renault-t

2009. szeptember 16. 15:12

A Renault bejelentette, hogy a csapatfőnök és a vezető mérnök, Pat Symonds elhagyta az istállót.

2009. szeptember 16. 15:12
A Forma-1-es Renault-csapat szerdán gyakorlatilag elismerte, hogy utasítást adott Nelson Piquet jr.-nak tavaly Szingapúrban arra, hogy falnak rohanjon autójával, ezzel segítve a másik pilótát, Fernando Alonsót. Az istálló szerdai közleménye szerint nem vitatja a felmerült vádakat, s képviselői majd a Nemzetközi Automobilszövetség (FIA) szeptember 21-i meghallgatásán is ennek megfelelően fognak eljárni. A Renault egyúttal jelezte, hogy Flavio Briatore csapatfőnök és Pat Symonds főmérnök távozott posztjáról.

Azt továbbra sem tudni biztosan, hogy miként jutott a szövetség tudomására az ügy, sajtóértesülések szerint a botrányt az ifjabb Piquet háromszoros vb-győztes apja robbantotta ki, július 26-án ő értesítette a FIA-t a történtekről, néhány nappal később pedig állítólag a fia is – akit a sikertelen szereplés miatt a nyáron menesztett a Renault – vallomást tett. Alonso, az eset „haszonélvezője” a múlt héten nyilatkozott a ügyről, és állította, hogy fogalma sem volt a súlyosan sportszerűtlen csapatutasításról.

A Nemzetközi Autósszövetség (FIA) a Belga Nagydíjon kihallgatta Briatorét, aki hazugságnak nevezte a vádakat. Symondsnak pedig azt ígérték, hogy vallomása ellenében nem fogják megbüntetni. Mivel a Renault-t csapatként vádolják, nem valószínű, hogy a mai bejelentés kihatással lenne a jövő heti meghallgatásra. Sajtóhírek szerint Briatore helyét Alain Prost venné át.

Flavio Briatore elhagyja a Renault-t (MR Online)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!