Líbiai páncéloskonvoj érkezett Nigerbe

2011. szeptember 06. 11:51

A líbiai déli zászlóalj tisztjei 200-250 páncélozott katonai járművel érkeztek meg a nigeri Agadez városába. Elképzelhető, hogy a Burkina Fasoba tartó konvojhoz Kadhafi is csatlakozik majd.

2011. szeptember 06. 11:51

Nigeri és francia katonai források is közölték, hogy páncélozott líbiai járművek hosszú konvoja érkezett meg katonai kísérettel a nigeri Agadez városába. A konvoj állítólag 200-250 járműből áll és a líbiai déli zászlóalj tisztjei utaznak rajta. A francia forrás szerint elképzelhető, hogy a Burkina Fasoba tartó konvojhoz Moammer Kadhafi egyik fiával csatlakozik majd. Burkina Faso korábban menedékjogot ajánlott fel a bukott líbiai vezetőnek és családjának.

Kadhafi biztonsági embere, Manszúr Dao már vasárnap Nigerbe szökött, és megtette ezt Aghaly Ag Alambo egykori nigeri tuareg lázadóvezér is. Az általa vezetett csoportok két éve tették le a fegyvert Niger és Mali területén. A szemben álló felek között akkor Kadhafi közvetített. „Moammer el-Kadhafi kitűnő egészségnek örvend, és szervezi Líbia védelmét” - szögezte le Musza Ibrahim, a vezető szóvivője. A líbiai Átmeneti Nemzeti Tanács szerint a szóvivő az egyelőre kadhafisták kezén lévő Baní Validban tartózkodik.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2011. szeptember 06. 13:26
Ez a szóvivő Szíjjártó méltó párja. Minél többen futnak szerteszét, annál stabilabb a helyzet.
Himalája
2011. szeptember 06. 13:07
Sirtát nemsokára bombázni kezdik. Mert ilyen a nép hozzállása: http://www.youtube.com/watch?v=cslPrRLaQDI
anticonstitutionelle
2011. szeptember 06. 12:32
Ben Alihoz hasonlóan, azért utoljára még belenyúlt a kincstárba egy kis mannáért a patkány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!