G20: Vlagyimir Putyin állta a sarat Ausztráliában

2014. november 16. 11:17

Az ukrajnai orosz beavatkozás vádját Putyin elnök változatlanul visszautasítja.

2014. november 16. 11:17

Az orosz elnöknek esze ágában sem volt meglépni a G20-ak csúcstalálkozójáról. Habár a nyugati sajtó tudni vélte, hogy Vlagyimir Putyin a tervezettnél előbb hagyja ott a Brisbane-ben egybegyűlt, vele meglehetősen ellenséges politikusokat, végül is csak a találkozó végeztével, helyi idő szerint délután 2 óra felé szállt repülőre – írja az Euronews.

 
Ő maga úgy értékelte az Ausztráliában töltött két napot, hogy konstruktív tárgyalásokat folytatott azzal együtt is, hogy az álláspontok továbbra is távol esnek egymástól. Az ukrajnai orosz beavatkozás vádját Putyin elnök változatlanul visszautasítja.
 
A legfejlettebb államok szervezetének soros elnöke, Ausztrália a gazdasági növekedés serkentését tartotta volna fókuszban, de a politikusokat leginkább az ukrajnai válság, az iraki krízis és az ebolajárvány kötötte le.
 
Végül is hírek szerint az éghajlatváltozás ügyében várható markánsabb állásfoglalás, és az örök téma, az adóelkerülés visszaszorítása is napirenden volt. Utóbbi most az Európai Bizottság új elnökét is jócskán érintő luxembourgi botrány miatt a szokásosnál is érzékenyebb pont.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemjoe
2014. november 16. 13:56
Nem csodálom, hogy csípi a szemüket a tekintetes uraknak az adóelkerülés, mert hát egyre nehezebb a kardélen táncolni egy ekkora adósságputtonnyal a hátukon. Ezért az is logikus, hogy ennek az adósságnak az elégetésére készülnek az oroszokkal szemben kirobbantani készülő világégéssel. Azért remélem, ráég a körmükre ocsmány mesterkedésük. :)
RAMBO
2014. november 16. 13:40
Látom, elég sok kommancs geci jár ide kommentelni, akik visszasírják a nagy testvért.
kukagyerek
2014. november 16. 12:24
" a G20-ak csúcstalálkozójáról." ........... Pontosabban, G19-ek! És, lesz ez még kisebb szám is!
egysegelem
2014. november 16. 12:13
" Szaud-Arábia. De az arab állam GDP-je még magasabb is mint Kanadáé...." Kanada GDP: 1721 milliard dollar Sz-A GDP: 711 milliard dollar Kevesebb mint a fele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!