Az orosz szankciók mellett érvel Obama

2015. április 17. 21:26

Az Európai Uniónak fenn kell tartania az Oroszországgal szemben bevezetett szankciókat, amíg Moszkva be nem tartja az ukrajnai harcok beszüntetéséről megkötött minszki megállapodást, jelentette ki pénteken Washingtonban Barack Obama amerikai elnök.

2015. április 17. 21:26

Minimum fenn kell tartanunk a szankciók jelenlegi szintjét, amíg azt nem látjuk, hogy megteszik azokat a lépéseket, amelyeket a (minszki tűzszüneti) megállapodás megkövetel tőlük, mondta. Az elnököt szavai szerint meglepte, hogy Oroszországnak az amerikai-orosz kapcsolatok megromlása ellenére ilyen sokáig tartott meghozni azt a döntést, hogy felfüggeszti az Sz-300-as légvédelmi rakéták Iránba szállítására vonatkozó tilalmat. Obama a Demokrata Párt, és a szakszervezetek részéről jelentkező ellenállással szemben védelmébe vette az ázsiai országokkal és az EU-val megkötendő szabadkereskedelmi megállapodásokat.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2015. április 18. 11:53
A lengyel külügyminiszter(akinek a nagybátyját az ukrán fasiszták szúrták le vasvillával a 2.vh.-ban) leállította az ukrán katonák kiképzését, mert az ukrán parlament kitüntette az ukrán fasiszta csoportokat. Alakul ez. :)
oskar
2015. április 18. 11:45
Szaud Arábia ellen miért nincs szankció a jemeni beavatkozás miatt???? Pedig ő bombázással beavatkozott egy polgárháborúba???? Oroszország ezt nem tette!!! Analóg a helyzet nem??? Ukrajnában azt mondják, hogy az USA pénzelte és támogatta a Majdan Puccsot. Jemenben meg azt, hogy ezt Irán tette. Akik ezekkel nem értenek egyet és antipucsban érdekeltek azok Oroszország és Szaud Arábia.
toyoda
2015. április 17. 23:59
Mi van? "Az elnököt szavai szerint meglepte, hogy Oroszországnak az amerikai-orosz kapcsolatok megromlása ellenére ilyen sokáig tartott meghozni azt a döntést, hogy felfüggeszti az Sz-300-as légvédelmi rakéták Iránba szállítására vonatkozó tilalmat."
oskar
2015. április 17. 23:22
Ez a kettős mérce!!! Kettő újságírót és egy politikust lőttek le Ukrajnában. Egy szót sem emeltek a nyugati politikusok. Nem úgy mint Nyemcov esetében. Én Olesz Buzinát sokszor láttam a Szolovjov vitaműsorban. Igazi ukrán patrióta volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!