A vég kezdete

2015. május 29. 16:07

A katari vb őrült ötletét nem tudják megemészteni sokan világszerte a mai napig. Blatter ezzel a képtelen tervvel csúfot űzött a labdarúgásból.

2015. május 29. 16:07
Novák Miklós
Novák Miklós

„A katari vb őrült ötletét nem tudják megemészteni sokan világszerte a mai napig. Blatter ezzel a képtelen tervvel csúfot űzött a labdarúgásból, amely azért mégsem csupán üzlet, hanem lényegét tekintve mégiscsak sportág. A FIFA elnökének nem Jeffrey Webb, Jack Warner és társaik letartóztatásának hírére rándult össze a gyomra, hanem arra, hogy a svájci ügyészség azt vizsgálja, milyen körülmények közepette ítélték oda Oroszországnak, illetve Katarnak a 2018-as és 2022-es világbajnokság rendezési jogát. (Bár Budapest 2024-ben olimpiára pályázik, azért mi is meditálhatunk egy sort a napi hírek olvastán.)

Joseph Blattert ettől akár ma még ötödszörre is megválaszthatják a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnökévé, ám ami most történik, az számára legjobb esetben is a vég kezdete. Aztán utána elnökként jöjjön egy szürke – és feddhetetlen – eminenciás, akire nemhogy ötven, de húsz év múlva se nagyon fogunk emlékezni.”

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papuska
2015. május 30. 14:38
A Blattei örültségnek van magyar formája is! Az NB1-es csapatok számának csökkentése legalább ekkora badarság! Csak az hozhat ilyen döntéseket, aki nem ismeri az országot és figyelmen kívül hagyja a régiók és a vidék szerepét. Az ország közérzetét olyannyira befolyásoló foci csak néhány kivételezett körzet kiváltságává válik. Például az ország gazdasági jövedelmének javát adó Dunántúl a "Székesfehérvár és vidéke" kivételével elsőosztályú csapat nélkül marad. A lehetséges szponzori bevételek java innen származhatna. Erre nincs szükség? Nem értem? A prosperáló csapatok mögött csak kormány közeli támogatók, sőt többnyire egy nagyon gazdag támogató van. Ha valami változás történik, vége a magyar focinak? Ezt sem értem. Eddig is csökkent a szurkolók száma. Mennyi marad ez után? A foci szempontjából fehér foltokkal mi lesz? Mi lesz ennek a vége? Az évi 34 forduló helyett 22 forduló lesz? Ennyi focival hol leszünk Európa kompatibilisek. Az igazi foci nemzetekben néhány hét szünettel vasárnap, szerdai rendszerben bonyolítják a bajnokságot. Hogy fogjuk ennyi terheléssel ezzel felvenni a versenyt? Egyáltalán nem értem, hogy ki találta ezt így ki és miért. Mi jó lesz ebből? Zavaros!
Sikulin
2015. május 30. 09:08
2022-ben az usa akart rendezni... 1994 után megint... Nem elég az, hogy úgy vannak megállapítva a selejtezős csoportbeosztások, hogy szinte automatikusan résztvevők... Na ez itt a lényeg, nem Katar...
heep
2015. május 29. 17:08
Ez a katari VB tényleg elmebeteg ötlet volt. Kíváncsi lennék mennyi kenőpénzt kaptak a FIFA vezetői, köztük a Blatter? Az is mérhetetlen aljasságra utal a FIFA vezetői részéről, hogy bár már eddig is 1200 ember halt meg a katari építkezésekbe (a VB-ig 2000-2500-ra becsülik az építkezéseken meghaltak számát) de egyetlen szavuk nincs erre. Nem állították le az egész katari projektet legalább a 100-ik halottnál. És nem írtak ki új pályázatot a 2022-es VB rendezésére, Katart eleve kizárva a pályázók közül. Mondjuk azokat nemzeti szövetségeket is elküldeném a p...-ba akik hajlandóak lesznek odamenni és játszani. Ők is nyilatkozhatnának már most, hogy Katarba nem hajlandóak elengedni a válogatottjukat.
elég Antallból, az atlantista bábból
2015. május 29. 16:47
Épp arra gondoltam az ügy kirobbanásakor, hogy ez biztos a katari vb miatt van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!