A FIFA etikai bizottsága felfüggesztette Platinit és Blattert

2015. október 08. 14:04

A Nemzeti Sport azt írja, a FIFA etikai bizottsága 90 napra felfüggesztette tisztségéből Sepp Blatter elnököt, Michel Platini alelnököt és Jérôme Valcke főtitkárt. A döntéssel Platini elbukhatja az elnöki posztért folytatott harcát, de nem ő az egyetlen elnökjelölt, akit eltiltottak mindennemű, futballal kapcsolatos tevékenységtől.

2015. október 08. 14:04

A FIFA etikai bizottságának bírája, Hans-Joachim Eckhart 90 napos időtartamra felfüggesztette tisztségéből a szervezet elnökét, Sepp Blattert, valamint alelnökét, Michel Platinit – írja a Nemzeti Sport. Ugyanilyen döntést hozott a főtitkár, Jérôme Valcke esetében is, őt azonban már korábban felmentették posztjáról. Blatter ugyan nyár elején lemondott, de akkor jelezte, az új elnök megválasztásáig hivatalban marad.

Nekik most csend a nevük

A jogerős eltiltás azt jelenti, hogy az érintettek semmilyen formában nem járhatnak el, vagy nyilvánulhatnak meg a labdarúgás ügyében, és ez vonatkozik Platini UEFA-elnöki tevékenységeire is. 

Platini egyébként korábban bejelentette, hogy indul a FIFA elnöki posztjáért, azonban nem ő az egyetlen, akinek e törekvéseit eltiltás nehezíti. Az ugyancsak pályázó egykori alelnök, a dél-koreai Csung Mong Jun szintén eltiltás hatálya alatt áll, és százezer frankos büntetést is kiszabtak rá. 

Öt nap alatt a világért

Ha Platini esetében élnek a 90 napos felfüggesztés 45 napos meghosszabbításának lehetőségével, akkor az UEFA elnökének potom 5 napja marad, hogy a FIFA elnökválasztására kampányoljon.

Sepp Blatter azt kifogásolta, hogy úgy ítélték el, hogy az eljárás során egyik ellene felhozott vádat sem sikerült bizonyítani, míg Platini úgy véli, a hírnevén akarnak csorbát ejteni.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. október 08. 19:32
"Biztos, akik utánuk jönnek, Grál lovagok lesznek. Vicc!" Alig várják, hogy megmutassák a becsületüket! Olyan ez, mint a politika. Ha egy banda megszedi magát, a nép tuti , hogy újat választ, hátha azok nem szedik meg magukat! :-)))
hátakkor
2015. október 08. 18:28
Nagy foci - nagy pénz..
Pandaka pygmaea
2015. október 08. 15:13
Épp ideje volt. A korrupció melegágya volt velük, főleg Blatterrel a FIFA. Hol pénzért, hol "pofára" születtek döntések. Foci VB. Katarban, mi? Már ez egy agyrém.
Senior
2015. október 08. 14:39
Felfüggesztették Blatter-t és Platinit." Oké, de bírja az a kötél?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!