Meghosszabbították az Oroszország elleni szankciókat

2015. november 22. 09:46

Hiába igyekezett az utóbbi időben Moszkva jó viszonyt kialakítani a nyugattal, a G20 csoport törökországi találkozóján az Oroszország elleni szankciók fél évvel való meghosszabbításáról határoztak. A döntés oka elsősorban a közelgő kelet-ukrajnai választásokban keresendő – tudta meg a Reuters egy magas rangú diplomatától.

2015. november 22. 09:46

A hétvége folyamán a törökországi Antalyában tartja csúcstalálkozóját a világ 19 legerősebb államát és az Európai Uniót tömörítő G20 csoport. Ennek során az Oroszországgal szemben fenntartott szankciókról is tárgyaltak, és azok fél évre történő meghosszabbításáról határoztak – írja az Index a Reuters információi alapján, melyeket egy neve elhallgatását kérő, magas rangú diplomatától szerzett a hírügynökség.

A döntés annak ellenére született, hogy egyes hírek szerint több résztvevő szorgalmazta a Moszkvával való együttműködés szorosabbá tételét, legfőképpen a terrorizmus elleni harc kapcsán. 

Az Antalyában tartott rendezvény végén Barack Obama amerikai elnök, Angela Merkel német kancellár, David Cameron brit és Matteo Renzi olasz miniszterelnök, valamint Laurent Fabius francia külügyminiszter tartott rövid megbeszélést. A diplomata informátor szerint ezen arra jutottak, hogy a közelgő kelet-ukrajnai választások előtt szükséges nyomást gyakorolni Oroszországra. Kijev már csütörtökön jelezte: fontosnak tartja, hogy a szankciókat ne oldják fel a párizsi terrortámadás miatt.

Ugyanakkor a Kreml a vérengzés óta láthatóan jó viszonyra törekszik Európával, különösen Franciaországgal. Nemrég arról számoltak be, hogy Párizs és Moszkva összehangolná nem csak a szíriai katonai műveleteit, de az ehhez kapcsolódó titkosszolgálati tevékenységét is. Vlagyimir Putyin arról beszélt: szövetségesként tekintenek Franciaországra.

Az orosz belügyminiszter pedig bejelentette: egy Dobrinya nevű kölyökkutyát küldenek Párizsba, hogy így fejezzék ki együttérzésüket a lelőtt francia rendőrkutya, Diesel miatt.

Összesen 325 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. november 23. 09:26
Amerika eu merkel juncker földrész felét terrorizálják ,egy részét a betolakodó terroristákkal ,másik részét szankciókkal ,rá másznak más országokra , az Európát fenyegető terroriták a fegyvereik.
OHM
2015. november 22. 22:38
Hát akkor ennyit a bosszú népéről,avagy a szélsőséges bibsi-libsikről. Nem felejtenek és nem tanulnak a hibáikból, ezért újra- és újra jól meghollókosztolják őket.
Területvédő
2015. november 22. 18:00
Szegény öreg kontinens, hogy ilyen aljas, a saját nemzetük érdekeit is háttérbe szorító vezetők irányítják. Merkel, Hollande, Renzi és a többi ócska atlantista pincsikutya az amerikai birodalmi érdekeket szolgálva azért a célért, hogy az oroszoknak kellemetlenséget, nehézséget okozzanak, készek ártani a saját országaiknak is. Az elhülyített európai emberek meg csak néznek ki a fejükből ahelyett, hogy ezt a kollaboráns patkánycsordát visszazavarnák a csatornába. Ezeknél már csak azok hülyébbek, akik támogatják Magyarország EU-tagságát.
Tintamin
2015. november 22. 17:09
Most akkor a fideszes mitológiában Oroszország a barátunk, és sajnáljuk ezt? Juj.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!