Közel-keleti partnerséggel fékezné meg a migrációt az EU

2016. június 07. 16:40

Afrikai és közel-keleti országokkal kötne partnerségi megállapodást Brüsszel – erről szól az Európai Bizottság legújabb javaslatcsomagja. A tervek szerint a Törökország-EU megegyezést vennék alapul: az az egyes országoknak előnyöket, de főként beruházásokat ajánlanának, amiért cserébe lehetővé válna a visszatoloncolás.

2016. június 07. 16:40

Közel-keleti és afrikai országokkal együttműködve fékeznék az Európába irányuló migrációs áradatot az Európai Bizottság (EB) kedden közzétett javaslatcsomagja értelmében, amelynek az érintett államokban történő uniós- és magánberuházások fokozása áll a középpontjában.

Az elképzelés az EU-Törökország megállapodáson alapul, de nem „puszta másolat”, hanem az egyes országok helyzetére szabott intézkedések sorozata. Az EB javaslata értelmében egyelőre kilenc országnak ajánlanak „migrációs partnersége”: Jordániának, Libanonnak, Tunéziának, Nigernek, Malinak, Etiópiának, Szenegálnak, Nigériának és Líbiának.

A bizottság keddi ülését követő strasbourgi sajtótájékoztatón Frans Timmermans, a bizottság első alelnöke kijelentette: az újabb tengeri tragédiák megakadályozása és a migrációs áradat keretek közé szorítása érdekében „újra kell gondolni, hogy az EU és tagállamai miként működnek együtt a harmadik országokkal”.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2016. szeptember 17. 05:23
"Kérni" lehet, csak nem működik. Itt kényszer kell, másképp nem megy. Embargó, toloncolás, fegyverhasználat - na amelyik ország ezek után visszatartja a migránsokat és lecsukatja az embercsempészeit, azzal tárgyalhatunk. A törököket is embargóval kellett volna tárgyalóasztalhoz ültetni, kéregetni nevetséges (az EU). Tiltakozom a "kék kártya" ötlete ellen, az EU nem egy ország, nem adhat ki munkavállalói engedélyeket. Alattomos, aljas módszerek ezek Mongherini-től. Zárt táborok, nincs családegyesítés, "wet feet-dry feet" elv, azonnal! Megnézném melyik olasz hadihajót állítják meg a líbiai partoknál amikor partra teszi a migránsokat.
áfonya
2016. június 08. 15:38
Európa kirablását elpusztítását fegyverrel lehet megvédeni a betolakodó agresszív élősködő hordától.Európa a brüsszeli vízfejektől védje meg magát először ,mert ők hívták be Európára a terroristákat .
Kanóc
2016. június 08. 13:03
Hát akkor két lehetőség maradt : 1.Atomot nekik 2.Majd eltartja őket Ájrópa Mert hogy jönnek és jönni fognak. na, melyik legyen?
BPasternak
2016. június 08. 02:00
Miért lennének hülyék? Továbbra is szeretnék folytatni az új honfoglalók Európába importálását, a közvélemény menyugatása érdekében viszont ehhez hasonló pótcselekvésekre kényszerülnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!