Fico: Ha a britek korlátozzák a munkavállalási jogokat, a V4 vétózni fog

2016. szeptember 18. 09:46

A szlovák miniszterelnök a Reuters-nek adott interjúban leszögezte: a V4-es országok nem kötnek kompromisszumot. Ha úgy találják, hogy nem bánnak egyenlően a Nagy-Britanniában élő és dolgozó emberekkel, akkor megvétóznak bármiféle megállapodást az EU és Nagy-Britannia között. Robert Fico beszélt arról is, hogy szerinte fel kellene oldani az Oroszországgal szembeni uniós szankciókat.

2016. szeptember 18. 09:46

A visegrádi négyek (V4) készek megvétózni minden olyan megállapodást Nagy-Britannia és az Európai Unió között, amely korlátozná a munkavállalási jogokat brit földön – mondta szombaton Robert Fico szlovák miniszterelnök a Reuters brit hírügynökségnek adott interjúban.

A V4-es országok (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) nem kötnek kompromisszumot. Ha úgy találjuk, hogy nem bánnak egyenlően a Nagy-Britanniában élő és dolgozó emberekkel, akkor megvétózunk bármiféle megállapodást az EU és Nagy-Britannia között” – szögezte le Fico az interjúban.

Fico kifejtette véleményét  az ukrán-orosz helyzetről is. Meglátása szerint Ukrajna kevésbé teljesíti a minszki béketervben foglalt kötelezettségeit, mint Oroszország, jóllehet mindkettő megsérti az egyezséget. „Ugyanakkor a kép árnyaltabb annál, semhogy kijelentsük: Ukrajna a jó fiú, Oroszország meg a rossz” – fogalmazott.

A szlovák kormányfő szerint erőteljesebben kell követelni, hogy az Európai Unió oldja fel a Krím bekebelezése miatt Moszkva ellen foganatosított szankciókat. Fico úgy értékeli, hogy a büntető intézkedések hatástalanok, ugyanakkor sértik az Európai Unió és Szlovákia gazdasági érdekeit, az Egyesült Államoknak viszont kedveznek. Hozzátette azonban, hogy tiszteletben tartja az EU-szolidaritást a kérdésben.

(MTI)

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2016. szeptember 20. 10:57
Ha valaki egy szervezetben vétózhat, az biztos, hogy az a szervezet demokratikus, de nem biztos, hogy az a szervezet működőképes.
Sulammit
2016. szeptember 19. 14:02
Nagyon helyes. És plusz, hogy nem Orbánnal mondatták ki, hanem Ficóval. Szlovákia jobb az érdekérvényesítő képessége. Ficó magasabb is Junckernél, nem tud vele bizalmaskodni.
egysegelem
2016. szeptember 18. 13:52
Rossz latni, hogy a szlovak politikusok, mikozben sokkal hatekonyabban ervenyesitik orszaguk erdeket mint a magyarok, mennyire realisan gondolkodnak es mennyire kulturaltan tudnak megnyilvanulni. A fenti szlovak allamelnoki nyilatkozat vagy ez a Fico, a magyarok csak irigykedhetnek rajuk.
választópolgár
2016. szeptember 18. 11:16
Ficó nagyon fickós lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!