Moszkvát bírálta az új amerikai ENSZ-nagykövet

2017. február 03. 08:16

Nikki Haley első ENSZ-beli felszólalásában Oroszországot hibáztatta a Kelet-Ukrajnában kiújult harcok miatt. Azt is mondta: szó sem lehet a szankciók enyhítéséről, amíg a Krímet nem adják vissza Ukrajnának.

2017. február 03. 08:16

A Donald Trump által frissen kinevezett amerikai ENSZ-nagykövet a Biztonsági Tanács ülésén tartott első felszólalásában keményen bírálta Moszkvát a Kelet-Ukrajnában kiújult harcok miatt.

Nikki Haley azt sajnálta, hogy ezzel kell kezdenie beszédét, mivel jobb viszonyt akarnak Oroszországgal, azonban leszögezte: a szörnyű kelet-ukrajnai helyzet miatt egyértelműen el kell ítélni az orosz műveleteket.

Az amerikai ENSZ-nagykövet beszélt az Oroszországgal szembeni szankciókról is. Szerinte azok enyhítéséről addig szó sem lehet addig, amíg Moszkva nem adja vissza a Krím-félszigetet Ukrajnának.

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2017. február 03. 23:11
"Szerinte azok enyhítéséről addig szó sem lehet addig, amíg Moszkva nem adja vissza a Krím-félszigetet Ukrajnának." Ez esetben a szankciók örök életűek lesznek. Érdekes, hogy Koszovóval nincs problémája az amcsiknak... Pedig az valóban ősi szerb föld, míg a Krímet csak a félhülye Hruscsov passzolta át rejtélyes okokból az Ukrán SZSZK-nak. Ukrajna amúgy örülhet, hogy nem feszegeti senki azt, hogy nyugaton a területének mintegy 500 kilométeres kis sávja pár évtizede még Lengyelország volt. Persze ki feszegetné? A lengyelek. Csak az meg rögtön dobná, hogy ők ugyanebbe a cipőbe járnak a nyugati határuknál, úgyhogy kussolnak. Kárpátalja ezekhez képest már csak egy zsebkendőnyi terület, de szintén semmi köze Ukrajnához. Kijev helyében én mélyen kussolnék és örülnék, hogy ennyivel megúsztam, mert ha jobban elmélyednek az etnikai kérdésekben és a határokban, akkor sokkal szarabbul is járhatnak. Tekintve, hogy Ukrajna lakosságának jelentős hányada nem rendelkezik kimondottan ukrán identitással. Tökéletesen kétnyelvűek, nem számítva azokat, akik jobban tudnak oroszul, mint ukránul... Oroszország meg jól bírja a szankciókat. Azokat persze nyugaton is mindenki úgy játssza ki, ahogy bírja, azért annyira nem szigorúak, hogy ne vennének orosz gázt, olajat, egyebet, az orosz mezőgazdaság meg sosem látott fénykorát éli, mióta a szankciók kikapcsolták a konkurenciát. De amúgy jó csaj ez az amcsi liba. Szívesen kisámfáznám. :)))
Bravo
2017. február 03. 22:44
Na éppen a súlytalan ENSZ-be delegált dísznő szavára kell figyelnünk. Tiszta Szél Berni.
Héja
2017. február 03. 22:15
A hölgy esetleg beszélhetett volna a szörnyű afganisztáni, iraki,líbiai, szíriai állapotokról.... az USA egész világot behálózó támaszpontjairól, stb.
George Soros 2.0
2017. február 03. 20:18
Nah, ha már igy beindult a visszaadási üzlet, akkor szeretném visszakérni Beregszászig legalább Kárpátalját, hiszen az is ERŐVEL vették el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!