Ariana Grande Manchester tiszteletbeli polgára lehet

2017. június 14. 12:28

Manchester tiszteletbeli polgára lehet az amerikai énekesnő, akinek koncertjét terrortámadás érte.

2017. június 14. 12:28

Ariana Grande amerikai énekesnő Manchester tiszteletbeli polgárává választásáról dönt júliusban az angliai város tanácsa – írta a BBC News. Az énekesnő a májusi manchesteri fellépése végén történt öngyilkos merénylet áldozatainak emlékére és a sérültek megsegítésére szervezett június 4-i One Love Manchester elnevezésű koncertjével vívta ki a városatyák elismerését.

A tanács július 12-én fogja megvitatni azt a javaslatot, amely lehetővé tenné, hogy ezentúl a Nagy-Manchesteren kívül élők is megkaphassák a tiszteletbeli polgár címet azért, amit a városért tettek. A tanács vezetője, Sir Richard Leese szerint sokan már most „tiszteletbeli manchesteriként” tekintenek Grandéra.

A 22 éves Salman Abedi május 22-én robbantotta fel magát a Manchester Arena rendezvényközpontban, Grande koncertjének végén. A merényletben 22-en meghaltak, 117-en szenvedtek sérüléseket.

Az énekesnő és számos világsztár csaknem 50 ezres közönség előtt tartott háromórás koncertet június 4-én a manchesteri Old Trafford krikettstadionban, a Lancashire County Cricket Club otthonában. A jótékonysági kezdeményezésen majdnem hárommillió font gyűlt össze az áldozatok megsegítésére. A városi tanács azt is bejelentette, hogy még idén tart egy rendezvényt a „tragédiát követő megannyi önzetlen cselekedet és megmozdulás” elismeréseként.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. június 14. 15:06
Mit tett a városért? Minden koncerttel a saját karrierjét építi.
Biivisz
2017. június 14. 14:44
Remek! És a beiktatási ceremónián hárman a halott fiatalok közül föltámadhatnak és folytathatják az életüket. Esetleg négyen. Valami egészen picivel hatékonyabbat nem lehetne ...??? Esetleg, hogy mondjuk innentől kezdve ne kelljen így meghalni senkinek ....
Rugo
2017. június 14. 14:34
A muszlim terroristák kedvenc énekese.
zakar zoltán béla
2017. június 14. 13:46
Tévút!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!