Egy orosz pátriárka szerint a szakáll segít a homoszexualitás ellen

2017. június 20. 09:39

Védekezzenek a homoszexualitás ellen úgy, hogy ne borotválkozzanak – szólította fel az orosz férfiakat az Orosz Ortodox Óhítű Egyház moszkvai Metropolitája.

2017. június 20. 09:39

Kornyilij Metropolita, az Orosz Ortodox Óhitűek moszkvai vezetője szerint a szakállas emberek kevésbé vannak „megrontva” a homoszexualitás által – írja a The Moscow Times. Szerinte a férfiaknak ezért fel kellene hagynia a borotválkozással.

„Isten lefektetett bizonyos szabályokat. Az Úr mindenkit szakállal teremtett. Senki ember fia nem állhat ellen teremtőjének” – nyilatkozta Kornyilij az Orosz Nemzeti Hírügynökségnek. Szerinte „borzalmas dolog látni a férfiak hajviseletének és ruházkodásának megváltozását.” Egyúttal panaszkodott, hogy a szakáll különleges státusza mára teljesen kiveszett a katolikus nyugatból.

Az Ortodox Óhitűek Nikon Pátriárka 1666-os reformjai ellen való tiltakozásul szakadtak el anyaegyházuktól, az Ortodox Egyháztól.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rideg Planeta
2017. június 20. 17:59
Hát nem tudom. Vursli mellett ott van még ugye Dániel Péter, meg ott vannak az SZDSZ-es szakállas bácsik
Akitlosz
2017. június 20. 17:54
"Védekezzenek a homoszexualitás ellen úgy, hogy ne borotválkozzanak" Hmmm, hát ezzel az a baj, hogy lehet, hogy véd a homoszexualitás ellen, de a heteroszexualitás ellen is. Gy. k.: A nőknek sem kellenek a szakállas, torzonborz fickók.
haaszkristof
2017. június 20. 14:59
Továbbá védelmet nyújt a medvékkel szemben, a vallási fundamentalizmus ellen, és hülyeség ellen is ? :D
Ígymegyez
2017. június 20. 14:06
Akkor a szőrős pap mellett egy buzi áll?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!