Auschwitzba viszi szurkolóit a Lazio olasz futballcsapat

2017. október 26. 09:26

A szurkolók köreiben elharapózó antiszemitizmusnak vetnének véget.

2017. október 26. 09:26

Nagy botrányt kavarnak Olaszországban a Lazio futballcsapat ultrái: a szurkolóknál Anne Frankot, a bergen-belseni koncentrációs tábor ismert zsidó származású áldozatát Róma-mezben ábrázoló matricákat találtak, nem kis fejfájást okozva a klubcsapat vezetésének. Az AS Roma csapat a Lazio fő ellenfelének számít, ebből az apropóból nyomtathatták az áldozat emlékét sértő matricákat.

A Lazio menedzsmentje az ügyet elsimítandó kármentési üzemmódba kapcsolt: bejelentették, kétszáz fiatal szurkolójukat viszik el idén az auschwithzi koncentrációs táborba látogatóba. Ezt Claudio Lotito csapatkapitány jelentette be a római Nagy Zsinagóga előtt, elítélve az ultrák akcióját: „Senki sem használhatja a Lazio nevét erre!” – mondta.

Lotito hozzátette, a Bologna elleni mérkőzésük felkészülésén Anne Frankot ábrázoló trikókban fognak megjelenni, Matteo Renzi korábbi olasz miniszterelnök javaslatára pedig azt is megfontolják, hogy ideiglenesen Dávid-csillagot viselnek a mezükön.

Ezen felül az Olasz Labdarúgó Szövetség bejelentette, minden ezen a héten tartandó olasz mérkőzés előtt Anne Frank naplójából olvasnak fel részleteket a szurkolóknak.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. október 30. 18:18
Visszafelé beugorhatnának a Gulágra is a baloldal szarvait letörendő.
vanádium
2017. október 30. 14:32
Csak a tényszerűség miatt: Lotito a Lazio elnöke és nem a csapatkapitánya.
Box Hill
2017. október 29. 10:41
De miért Auschwitzba viszik őket? Anne Frank nem ott halt meg.
OrangeOrder
2017. október 29. 09:33
Hülyeség. Ugyanakkor meg kell említenem, hogy nem Anna Frank jelenti most a legnagyobb veszélyt Európára, de ők tudják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!