Megáldaná a meleg házasokat a német püspök

2018. január 16. 09:57

Osnabrück püspöke szerint a melegházasság igazságos, a katolikusoknak pedig a migráció és a klímaváltozás terén szolidárisabbnak kellene lenniük.

2018. január 16. 09:57

Német és nemzetközi lapok beszámolnak aról: Franz-Josef Bode, Osnabrück katolikus püspöke szerint „több mint pozitív, jó és igazságos”, hogy elismerték az egynemű párok házasodási jogát Németországban. Bode vitát indított arról, hogy a német katolikus papság megáldhatja-e az egynemű párok házasságait. 

A püspök szerint „a homoszexuális házasságokat általában az egyház koporsójába vert utolsó szögként szokták emlegetni, de itt az idő, hogy ezt újragondoljuk”. Úgy látja: el kellene gondolkozni azon, hogy egy ilyen „pozitív és igazságos dolgot meg kéne áldani”. 

A német protestáns egyházak már elfogadták az egynemű párok házasságát, és néhány keresztény-katolikus gyökerű gyülekezetben is áldást adnak rájuk.

Bode arról is beszélt, hogy a nőknek is vezető szerepet kellene adni a templomokban, például diakónusi szolgálatok terén. Úgy látja, a nők sokkal több felelősségteljes munkát végeznek a templomokban manapság.

A püspök az újévi prédikációjában is arról beszélt, hogy a katolikus egyháznak új orientációra van szüksége, mert megváltoztak a házasság, a család, a szexualitás és más életformák jelentései.

Bode szerint fennáll a veszély, hogy az emberek újra beszűkülten, nacionalista, regionalista, individualista és ideologikus módon gondolkodnak. A püspök szerint az európaiak most képtelenek Európát építeni, a migráció és a klímaváltozás terén szolidárisan cselekedni.

A püspök úgy látja, újra az Evangélium szerint kellene élni, katolikusabban, vagyis világra nyitottabb módon kellene gondolkodni és cselekedni.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2018. január 18. 20:56
Egyik buzi a másikat. Na, ezért kellene megszüntetni a cölibátust, hogy ezek a rohadékok eltakarodjanak az egyházból.
Trüpéma
2018. január 18. 02:25
Ezért kiszolgáltatta őket Isten szívük vágyaiban a tisztátalanságnak, hogy meggyalázzák egymás testét. Az ilyenek Isten igazságát hazugsággal cserélték fel, és a teremtményt imádták és szolgálták a Teremtő helyett, aki áldott mindörökké. Ámen. Ezért kiszolgáltatta őket Isten gyalázatos szenvedélyeiknek: mert asszonyaik felcserélték a természetes érintkezést a természetellenessel, ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt ébredt vágy bennük: férfiak férfiakkal fajtalankodnak, de el is veszik tévelygésük méltó büntetését önmagukban. (Római levél 1,24-27) Az előző nemzedékek úgy gondolták, ha egyre kevesebbet adnak arra, hogy Jézussal próbáljanak járni (ha bármikor jártak egyáltalán), és közben csendben meggazdagodnak, annak semmilyen negatív hatása nem lesz az unokáikra, gyerekeikre. Tévedtek. Alkotmány ide vagy oda, már mi is haladunk. Ha Pál szerint ki vagyunk szolgáltatva, akkor most Isten elengedi éppen Európa kezét? Vagy Európa engedi el Istenét? Szerintem Isten nem ijedt meg a kihívástól, de nekünk szabad.
syphax
2018. január 17. 09:23
P.s.: Ellenszenves PAPI-PÜSPÖKI POFÁT FOTOGRAFÁLNI--nagyon-nagyon egyszerű! "KIHIZOTT KÉPŰ" "TENYÉRBEMÁSZÓ" férfiarc "LEPCSES SZÁJJAL" , bájgúnár-buzis kövér holdvilágképpel--BIZTOS SIKER! A KATOLICIZMUS ELLENSÉGEINEK és a SZUPERPRIMITIVEKNEK a számára. EZ KELL(!!!) ma azoknak, akik eredményesen le akarják járatni a katolicizmust a Világban. És még alá kell írni hogy az illető pedofil, ennyi és ennyi kisgyermeket "rontott meg" ugye. És természetesen HOMOKOS a FASZI, úgy, hogy közbe üldözi a szegény homoszexuálisokrat. Ennyi a RECEPT és BIZTOS A SIKER!
syphax
2018. január 17. 09:08
Ennek a cikknek a célja egyértelműen a ZAVARKELTÉS. Az hogy minél többen ne(!) bízzanak a Katolikus Egyházban és "lehetőleg" bizonytalanodjanak el azok is valamennyire, akik eddig komolyan hittek és bíztak benne. Mindezzel nem cáfolom a cikk állitásainak tartalmát, mert NINCSENEK HITELES információim sem arról, hogy igaz az, amit a püspök állitásának mond ez az irás, sem arra, hogy nem. Sőt. Azt is tudom, hogy az Egyház minden tagja gyarló, bűnre hajló esendő ember--a püspökig bezárólag. Ugyanakkor szilárd meggyőződésem az, hogy az igazi katolikus keresztény ember NEM RENDÜL MEG ilyen írások és hírek kapcsán SEM A HITÉBEN SEM AZ EGYHÁZBAN!!! Persze vannak-lesznek megbotránykozók és fölháborodottak, akik meg-, és kimondják a tuti-t, a "VÉGSŐ IGAZSÁGOT" a "képmutató" és "álszent" "katolikus álegyházról", annak jézusiatlanságáról, bűneiről, a pedofil és buzis papok "egész siserehadáról" etc...etc...DE EZT A "FIGURÁT" MÁR OLY' JÓL LEHET ISMERNI, MINT A ROSSZ PÉNZT!Akinek az ilyesmitől függ a hite és az EGYHÁZHŰSÉGE az "olyan is" és jobb is, ha "coming out"-ol és elhúz.....Hadd menjen....Az "ilyen" valójában nem is volt IGAZ KATOLIKUS KERESZTÉNY SOHA--legföljebb ő 'annak tartotta sajátmagát, és annyit is ért...SEMENNYIT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!