Így fogadták a szurkolók Németország kiesését

2018. június 28. 08:30

Németországot kivéve a csoport összes tagja boldog volt a címvédő kiesése után.

2018. június 28. 08:30

Történelmi vereséggel, megalázva, csoportutolsóként esett ki az oroszországi futball-világbajnokságról a címvédő Németország szerdán, miután 2-0-ra kikapott az addig nem sokat mutató Dél-Korea válogatottjától.

A német szurkolók csalódottsága tehát érthető, a csoport másik három tagjának szurkolói pedig a BBC összeállítása alapján majd' kiugranak a bőrükből: a koreaiak a címvédő elleni sikerükre a legbüszkébbek, a mexikóiak pedig az őket a kieséstől megmentő koreaiaknak hálálkodnak.

Dél-Korea mexikói nagykövetsége előtt például a meccs után villámgyorsan óriási tömeg gyűlt össze, akik azt skandálták: „Sok mexikói barátotok van”; vagy éppen „Korea! Testvérek! Mexikóiak vagytok!” A közép-amerikaiak öröme érthető: miután Svédország 3-0-ra páholta el őket, ha Németország legyőzi Dél-Koreát, Mexikó esett volna ki a koreaiak mellett.

A svédek öröme volt a legfelhőtlenebb: csoportelsőként jutottak tovább, így szurkolóik rögtön „Auf Wiedersehen, Deutschland”-skandálásba kezdtek.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h.kovacs
2018. június 28. 11:41
ismerve a németeket még egy hétig keseregnek, aztán összekapják magukat és 4 év múlva döntőt játszanak mi meg 60 éve egy elbaszott döntőn siránkozunk !
rajgy
2018. június 28. 11:32
Azért a kóreaiakat nem kell ennyire leértékelni. Van egy szuper kapusuk. Ügyesen adogattak. Nagyon lelkesek. Sok párharcot megnyertek. A 2. gól előtti indítás is a Détárira emlékeztetett. A góllövő (volt augsburgi) pedig a félpályától 11 métert vert rá a német hátvédre.
DrPepper
2018. június 28. 09:42
Angol apósom 2010-ben ugyanígy taposta meg az angol zászóját a 4-2-es német győzelemmel végződött angol-német után.
Senior
2018. június 28. 09:20
Mit köll ezen annyit rugózni, négy és nyolc éve is kiesett az aktuális világbajnok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!