Weber: Nem a múzeumba való a kereszténység

2019. április 27. 19:52

A kereszténység az európai értékrend alapja, amely biztosítja az eligazodást a jövőben – jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt EP-csúcsjelöltje Münsterben.

2019. április 27. 19:52

A kereszténység nem a múlt múzeumba való része, hanem az európai értékrend alapja, amely biztosítja az eligazodást a jövőben - hangsúlyozta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltje a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös EP-választási kampányindító rendezvényén szombaton a németországi Münsterben.

Az európai történelem fordulópontjaként számon tartott 1648-as vesztfáliai békeszerződés megkötésének egyik fő helyszínén tartott kampányindítón a CSU-s politikus emlékeztetett arra, hogy a kontinens lakosságának kétharmada valamely keresztény felekezet hívének vallja magát.

A vallásszabadság ugyan a legfontosabb európai vívmányok egyike, de „büszkék vagyunk arra, hogy ezt a földrészt a kereszténység formálta, amely nem múzeumba való, hanem orientációt nyújt a holnaphoz” – emelte ki Manfred Weber.

A CDU és a CSU a közvetlen EP-választások 1979-ben kezdődött történetében először indul közös programmal és kampánnyal a választási küzdelembe.

(MTI)

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DavidBL
2019. április 28. 10:39
Ti annál inkább múzeumba valók vagytok, az idő eljárt felettetek. Álszent agyhalott.
Vén Csataló
2019. április 28. 09:38
Vajon mit ért ez a nímand “kereszténység” alatt? Gyanúm, hogy nem azt, amit mi.
makapaka2
2019. április 28. 09:11
TAKONYGERINCŰ KARRIERISTA WEBER.
TAVIROZSA
2019. április 28. 08:03
Úgy érzem ez a pofa max. frakcióvezető lesz az új EP-ben !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!