Az oslói lövöldözés gyanúsítottja nem beszél a nyomozókkal

2019. augusztus 12. 10:16

A hatóságok terrorcselekmény-kísérletként vizsgálják az esetet.

2019. augusztus 12. 10:16

Nem ismerte el a terhére rótt vádakat a mecsetbeli lövöldözéssel és gyilkossággal gyanúsított norvég férfi, aki nem hajlandó beszélni a nyomozókkal sem – közölte ügyvédje hétfőn Oslóban.

A férfit mostohahúgának meggyilkolásával és a norvég fővároshoz közeli mecsetben elkövetett lövöldözéssel gyanúsítják. 

A 21 éves Philip Manshaus vadászpuskával és pisztolyokkal felfegyverkezve érkezett a mecsetbe, a norvég főváros Baerum nevű elővárosában lévő Al-Noor Iszlám Központba szombaton, és lövöldözni kezdett. A támadásban egy ember megsebesült. A gyanúsítottat még aznap őrizetbe vették. A hatóságok terrorcselekmény-kísérletként vizsgálják az esetet. A férfi hétfőn áll bíróság elé, addig előzetes letartoztatásban van, a rendőrség zárt tárgyalást kért.

Manshaus otthonának átkutatásakor a rendőrök találtak egy holttestet. Mint kiderült, a 17 éves lány a férfi mostohahúga volt, és a gyanú szerint ő végzett vele.

A rendőrség szerint a letartóztatott szélsőjobboldali nézeteket vall, és Vidkun Quisling második világháború alatti szélsőjobboldali kormányfőt, Adolf Hitler náci német vezető szövetségesét méltatta. 

Norvég sajtójelentések szerint a lövöldöző az interneten méltatta az ausztrál Brenton Harrison Tarrantot is, aki márciusban egy új-zélandi mecsetben rendezett vérfürdőt, 51 ember lelőtt.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockpapi
2019. augusztus 12. 12:04
Ha egy iszlám terrorcselekmény történik, az elkövető elmeháborodott, kezelés alatt lévő drogos, beszámíthatatlan beteg. Igazából nem is arab csak úgy néz ki. Ebben az esetben persze erről szó nincs. Keresztény, gyűlölködő, rasszista, nácifasiszta, fehérhomofób.(Adatok vannak róla, hogy sűrűn látogatta Orbán Viktor honlapját)
öszödibeszéd
2019. augusztus 12. 11:59
Kereszténybűnözés? Van adatod arra vonatkozóan, hogy hívő ember volt az elkövető? Templomba is járt? Attól tartok az ateista, materialista fehér embert nevezted el kereszténynek, pedig az sem biztos, hogy volt neki keresztelője. Annyira volt keresztény, mint a te meg balliberális kereszténygyűlölők.
Rugo
2019. augusztus 12. 11:46
Akkor muszlim unokatestvérek közötti leszámolás volt? Talán egy félresikerül szerelmi viszony? Az unokahúga muszlim. Elég valószínű, hogy ez a fickó is muszlim (a muszlimok a 2. vh-ban még szerették Hitlert). Nem is beszélve arról, hogy a muszlimok a rokonházasság miatt gyakran terheltek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!