Román sajtó: egy román focista nyerte a Puskás-díjat

2019. szeptember 24. 11:40

Zsóri Dániel Nagyváradon látta meg a napvilágot, majd pedig az Arad megyei Simonyifalván nőtt fel.

2019. szeptember 24. 11:40

A „félreértésre” az adhatott okot, hogy Zsóri Dániel Nagyváradon látta meg a napvilágot, majd pedig az Arad megyei Simonyifalván nőtt fel – írja a 888.hu. 

A Gazeta Sporturiror című román sportújság a Facebookon osztott meg egy Zsóri Dánielt ábrázoló képet, melyet az „Egy román nyerte a Puskás-díjat” felirattal láttak el.

A román médiamunkásokat szemmel láthatóan az sem zavarta, hogy Zsóri az anyanyelvén, azaz magyarul szólalt fel a FIFA-gálán, s külön kiemelte, hogy óriási megtiszteltetés számára, hogy a legnagyobb magyar játékosról elnevezett díjat első magyarként ő nyerhette meg.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Falitszisz
2019. szeptember 26. 12:17
A román nem nép, hanem viselkedés. Ismét igazolták.
Vakfolt
2019. szeptember 26. 09:30
Bedagadt volna az ujjuk, ha azt írják, hogy magyar nemzetiségű román állampolgár. Román, azt 'napot.
harcimarci
2019. szeptember 24. 22:39
Ha egy erdélyi magyar dijat vagy érmet nyer, rögtön román. Egyébként meg még az erdélyi temető kapujában is megtámadják a bozgor magyarokat, akik holtaik nyugalmát védik...
kispufi
2019. szeptember 24. 21:26
Rájöttem, mi zavarta meg a románokat: ugyanazon a nyelven beszélt, mint a román frakcióvezető és a román ügyész hátsójába bújt két mentálisan román brüsszeli politikuspicsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!