Kalóztámadás történt Kamerun partjainál

2019. december 31. 09:39

Fegyveresek támadtak egy, a nyugat-afrikai Kamerun partjainál horgonyzó görög tartályhajóra, a legénység több tagját elrabolták, egy ember megsebesült – közölték kedden görög források.

2019. december 31. 09:39

A görög hajózási minisztérium értesülései szerint a Happy Lady nevű tanker 28 tagú legénységéből a támadók nyolc embert – öt görögöt, két Fülöp-szigetekit és egy ukránt – magukkal vittek, míg a hajó Kamerun vizein, Limboh kikötőjének közelében állt.

A nyugat-afrikai térségben vannak a világ legveszélyesebb tengeri útjai. A Guineai-öbölben a közelmúltban megsokszorozódtak a kalóztámadások. A tengeri rablók a hajók rakományából és a túszokért kapott váltságdíjból szerzik bevételeiket. Tevékenységük dollármilliárdos károkat okoz a világgazdaságnak.

(MTI/Bloomberg, fotó: MarineTraffic)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2019. december 31. 16:54
Ebben nincs semmi romantika, mint a "régi szép idők" kalóztörténeteiben. (No persze, azokban mindig feltűnik a hős megmentő is) Mindenkinek BÚÉK!
mgyfree
2019. december 31. 14:46
Hol van ilyenkor a NÁTÓ? Ja ők az oroszok ellen harcolnak. Nincs több kérdés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!