Komolyan felmerült a tokiói olimpia elhalasztásának lehetősége

2020. március 23. 22:11

Akár az is lehetséges, hogy csak jövőre kerül majd sor a nyári játékokra a NOB egyik tagja szerint.

2020. március 23. 22:11

„A Nemzetközi Olimpiai Bizottság rendelkezésére álló adatok alapján döntés született a halasztásról” – idézi a USA Today Dick Poundot, a NOB egyik kanadai tagját. Pound azt mondja: a pontos részletekről még nem született döntés, de az valószínű, hogy július 24-én nem kezdődnek meg a játékok a japán fővárosban.

Pound szerint elképzelhető, hogy az olimpiát majd csak jövőre rendezik meg, a részleteket pedig egy hónapon belül kidolgozzák. 

Egyelőre sem a NOB, sem a tokiói olimpiát szervező bizottság sem hozott döntést a halasztásról. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szóvivője úgy fogalmazott: minden bizottsági tagnak jogában áll értelmezni a NOB végrehajtó szervének vasárnapi döntését. Az említett bejelentésben Thomas Bach NOB-elnök először jelezte, hogy a tokiói játékok elhalasztását lehetőségként tartják számon. 

A sportolókhoz címzett levelében Bach azt írta, hogy a NOB igyekszik alternatív megoldásokat találni az olimpia megrendezésére, ezek egyike lehet a halasztás. Hangsúlyozta: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kizártnak tartja a játékok lemondását, amit többek között Abe Sinzó japán miniszterelnök is megerősített. 

A halasztás történelmi döntés lenne, hiszen ezzel a tokiói olimpia lenne az első, amit nem rendeznek meg időben. Az 1916-os nyári játékokat, illetve az 1940 és 1944 közötti nyári és téli játékokat a világháborúk miatt nem tartották meg, illetve több ország is bojkottálta az 1976-os, 1980-as és 1984-es olimpiákat – amiket ettől függetlenül időben megrendeztek.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2020. március 24. 07:27
A világ legnagyobb marhasága lenne időben megtartani. tökéletes melegágya lenne egy újabb koronavírus kitörésnek.
még fokozza
2020. március 23. 23:02
Elképesztően hatalmas pénzekkel gazdálkodnak a TV társaságok és a világ sportlobbija. Mindennek ára van, a focistától a politikusig. A manipulált adófizetők pedig fizetnek, azért adófizetők.
annamanna
2020. március 23. 22:51
"a világháborúk miatt nem tartották meg" Ha nem tartják meg, akkor tényleg elmondhatjuk, hogy ez egy újabb világháború.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!