Djokovic új szakszervezetet alapít

2020. augusztus 29. 13:11

„Nem az ATP leváltása a célunk, hanem egy attól független önkormányzat létrehozása, amely közvetlenül reagál a tagok igényeire” – áll az alapító okiratban.

2020. augusztus 29. 13:11
null

Új játékos-szakszervezetet alapít Novak Djokovic, a férfi tenisz-világranglista szerb éllovasa. A 17-szeres Grand Slam-bajnok pénteken bejelentette, hogy lemond a férfi sorozatot szervező ATP játékostanácsának az elnöki tisztségéről. Az új érdekképviseleti szerv neve Profi Teniszezők Szövetsége (PTPA), és a játékosok már megkapták a működési stratégiát felvázoló dokumentumot, hogy aláírásukkal támogassák a PTPA-t. „Nem az ATP leváltása a célunk, hanem egy attól független önkormányzat létrehozása, amely közvetlenül reagál a tagok igényeire” – áll az alapító okiratban.

A New York-i tornán – Djokoviccsal együtt – döntős Milos Raonic úgy vélekedett, hogy a játékosok többsége támogatni fogja az új szakszervezetet. „Hat hónapon át sokunk tájékoztatását elhanyagolta az ATP vezetősége, ezért csalódottak vagyunk”– utalt a kanadai játékos az elmúlt időszak járványhelyzetére, illetve az azt övező bizonytalanságra.

(MTI)

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palika1955
2020. augusztus 29. 16:42
A tenisszel, különösen itt New Yorkban nagyon sok a probléma. A US OPEN-t már gyakorlatilag teljesen átvették a niggerek. Minden hír, report majdnem csak ezekről szól. Pedig a játékos reprezentáltságuk igazán minimális. Bár a USTA-nek sikerült becsalni a gorilla williams brothert harmadik kiemeltnek, ez a majdnem 40 éves orditozó, sikoltozó cafkán nem sokat segít. Mind a két hatalmas stadion négerről van elnevezve, érdemtelenül. Az egyik egy trombitásról, mert a "közelben lakott", a másik pedig egy AIDS-ben meghalt, nem egy kiemelkedő játékosról, akinek már több szobra is van. Egyelőre ledöntetlenül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!