Mi lesz veled, Fehéroroszország?

2020. augusztus 18. 21:01

Egy hete folyamatosak a tüntetések Fehéroroszországban, ahol a tiltakozók szerint csalással választották elnökké a 26 éve hatalmon lévő Alekszandr Lukasenkát. De mi történik Minszkben közelebbről nézve, s merre tart Fehéroroszország? Erről beszélgetünk Bendarzsevszkij Antonnal, a posztszovjet közép-európai régió kutatójával, geopolitikai szakértővel.

2020. augusztus 18. 21:01
null

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tóth Zoltán
2020. augusztus 19. 10:58
Hivatkozva a korábbi hozzászólásaimra (így például itt: https://mandiner.hu/cikk/20200815_lukasenka_moszkva_szukseg_eseten_szavatolja_feheroroszorszag_biztonsagat#comments + https://mandiner.hu/cikk/20200810_a_feherorosz_ellenzeki_jelolt_nem_fogadja_el_az_eredmenyt#comments ), amit jelenleg láthatunk, az már Fehéroroszország agóniája - élő adásban. Miért nem vagyunk (média és bárgyú közönsége) képesek ezt felfogni jelenleg? Talán, mert alapvetően a múltba történő visszatekintő, értelmetlen révedezésre (illetve történelemgyártásra) idomítottak valamennyiőnket.
NDAP1945
2020. augusztus 18. 22:19
Mi mi, hogy egy demokratikusan megválasztott elnököt Soros ügynökei megbuktatják, és Orbán ezt támogatja.
Himalája
2020. augusztus 18. 22:09
Egyetértek Bendarjevskiy-val, kb egy éve lehet maximum Lukasenkonak. Hamarabb akkor fog távozni a hatalomból, ha valami nagy dolog történne. Mondjuk még több áldozat, vagy egy igazi mártír. De szerintem Lukasenko rendszere, ha tovább akarja húzni az időt, mindent meg tesz, hogy ne hergelje a tömegeket, ezért több áldozat már nem lesz. Szerintem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!