Imába foglalta Maradona nevét Ferenc pápa

2020. november 26. 09:22

Szerdán elhunyt az argentin labdarúgás legendája, Diego Maradona.

2020. november 26. 09:22
null

Az El Pais jelentése szerint az egykori klasszis játékos két héttel azután halt meg, hogy agyvérzése után kiengedték a kórházból. Halálát szívroham okozta. Ferenc pápa a halálhírről értesülve közölte, hogy imába foglalta honfitársának a nevét, és megemlékezett a találkozásaikról – írta meg az Index.

A Vatikán közölte, hogy az egyházfő az elmúlt napokban is imádkozott Maradonáért, amikor meghallotta, hogy a korábbi labdarúgónak egészségi problémái vannak. Ferenc pápa, aki nagy futballbarát hírében áll, többek között 2014-ben találkozott a futballcsillaggal egy privát audiencián. Legutóbb 2016-ban beszéltek egymással telefonon – írják.

Fotó: MTI/EPA/EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. november 26. 17:16
Maradona sok kört rávert Ferenc Pápára, pedig Ferenc Pápa még a migrik lábát is megmosta, de Maradona lábmosásához "nem ért rá... Mondjuk nem is kellett neki megmosnia... csak hát az "illendőség kedvéért"...
kaltran
2020. november 26. 16:36
Innen már csak egy lépés, hogy Che Guevara nevét foglalja imába...
Tapeino
2020. november 26. 15:05
A droghasználat miatt??
CyberG
2020. november 26. 11:03
Tökéletesen mutatja a "Pápa értékrendjét", egy internacionalista kommunistáért imádkozik... Az, hogy a keresztényi tanítások minden értelmében ez az ember a 7 főbűn két lábon járó lexikonja volt, nem számít a Pápának... Maradona egy zseniális focista volt, de a legvisszataszítóbb emberek egyike. Ő volt az erőszakos mindenkin átgázoló, senki és semmi sem számít ember archetípusa. Egész életében nemcsak büszke volt rá, hanem még kérkedett is vele, sőt buzdította az embereket arra, hogy csaljanak illetve két lábbal tiporják a fair playt. Szex és drogbotrányok, zaba orgiák stb. Akkor még arról nem is beszéltünk, hogy ezer szálal kötődött a Mafiához...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!