Távozik az izlandi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

2020. november 14. 15:34

A svéd edző elmondta, mindig az volt a célja, hogy a csapatot kijuttassa az Európa-bajnokságra, márpedig ez nem sikerült.

2020. november 14. 15:34
null

A magyarok elleni vereség hatására Erik Hamrén szombaton lemondott az izlandi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. Szombati sajtótájékoztatóján a svéd edző elmondta, mindig az volt a célja, hogy a csapatot kijuttassa az Európa-bajnokságra, márpedig ez nem sikerült. Hozzátette, véleménye szerint jobb, ha valaki más átveszi a nemzeti együttes irányítását a márciusban kezdődő világbajnoki selejtezők előtt.

Az izlandiak csütörtökön a 88. percig 1-0-ra vezettek a magyarok ellen a Puskás Arénában, ám végül 2-1-re elveszítették az Európa-bajnoki pótselejtező döntőjét. A Nemzetek Ligájában vasárnap Dánia, majd szerdán Anglia ellen még a 63 éves Hamrén ül a kispadon, aki két évvel ezelőtt Heimir Hallgrímssontól vette át a szakvezetői posztot.

Hamrén 2012-ben és 2016-ban is kijuttatta hazája válogatottját a kontinenstornára. Utóbbin az izlandiak is ott voltak Lars Lagerbäck irányításával, majd Hallgrímsson vezetésével a két évvel ezelőtti világbajnokságon is szerepeltek.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2020. november 16. 10:08
2009-2016-ig volt svéd szövetségi kapitány. Akkoriban hány meccset nyertek ellenünk a svédek, és mennyit az utolsó percben? Most egy kicsit visszaadtuk neki. :-)))
DrPepper
2020. november 15. 06:38
Négy éve a norvégok elleni eb-rájátszás után a norvég kapitány mondott le, bár lehet, hogy megcsal az emlékezetem.
yes_we_can
2020. november 15. 01:50
A Nego-gól után nem is csoda.Kb pont akkora vicc volt,mint a Boli-találat a Juve mecsen.Mármár fájdalmas ez az egész szenvedés,amit a pályán művelnek.
Csomorkany
2020. november 14. 22:39
Azért ha nem minket akarnak kiejteni valahonnan, drukkolok nekik. Nagy dolog egy ekkora országtól európai szintű csapatot összehozni. Az elmúlt években rendszeresen összejöttünk velük, és igazából nagy dolog, hogy most győztünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!