Pozitív lett a szlovák kormányfő koronavírus-tesztje

2020. december 18. 14:27

A miniszterelnök-helyettes maga is karanténba vonul, akárcsak a kabinet többi tagja.

2020. december 18. 14:27
null

Pozitív lett Igor Matovic szlovák kormányfő vírustesztje – jelentette az aktuality.sk közlésére hivatkozva pénteken a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség. Az elmúlt napokban több szlovákiai politikusnak is pozitív lett a koronavírus-tesztje, köztük van Ján Micovsky földművelésügyi miniszter, illetve Peter Pellegrini korábbi kormányfő is, aki keddtől házi karanténban van. A Nemzeti Egészségügyi Információs Központ pénteken közzétett adatai szerint csütörtökön több mint 18 ezer PCR típusú tesztet végeztek el Szlovákiában, s ezek alapján 3991 új fertőzöttet regisztráltak.

Szlovákiában szombattól egész napos kijárási tilalom kezdődik, a kormány által szerdán jóváhagyott intézkedés a jelenlegi tervek szerint január 10-ig marad érvényben. A tilalom nem vonatkozik egyebek között a munkába járásra, valamint azokra a személyekre, akik élelmiszert vagy üzemanyagot mennek vásárolni, illetve a postára, bankba, orvoshoz, egyházi szertartásra vagy internetes üzletek kiadóhelyeire tartókra.

(MTI)

Címlapkép: MTI/EPA/Reuters/Yves Herman

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2020. december 19. 11:39
A hazai ellenzéknek most (emberszabású gondolkodásban) elnézést kellene kérnie a vírus ellen küzdő magyar emberektől, mert jól döntöttek arról, hogy nem vezették be az országos, mindenki tesztelése mantra ostobaságát. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
Kiscsillag
2020. december 18. 22:58
Jobbulást!
Dorset Naga
2020. december 18. 19:22
Pedig kétszer tesztelték az országot, aztán mégse ölte ki a vírust. :)))) Pedig a lipsik ezt hangoztatják.
címlap
2020. december 18. 16:15
Szlovák kormányfőnek ugyan még nem drukkoltam, de ő megérdemli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!