A NOB kitiltaná az olasz zászlót és himnuszt

2021. január 26. 09:29

A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak nem tetszik az új olasz sporttörvény tervezet.

2021. január 26. 09:29

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) figyelmeztette Olaszországot, hogy sportolói nem indulhatnak hazájuk zászlója alatt, valamint a himnuszukat sem játsszák le a tokiói játékokon, amennyiben szerdáig nem rendezi vitáját a kormány az olimpiai bizottsággal (CONI). Az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz oldal beszámolója szerin Giovanni Malago, a CONI elnöke felszólalt az olasz szenátus előtt, és arra kérte Giuseppe Conte miniszterelnököt, hozzon sürgősségi rendeletet annak érdekében, hogy a NOB ne büntesse Olaszországot.    

A NOB azért helyezte kilátásba a szankciókat, mert az olasz parlament jóváhagyta a sporttörvény tervezetét, amely szerint egy kormány által ellenőrzött szervezet jön létre „Sport e Salute” néven, és ennek feladatai közé tartozik a jövőben az állami támogatások szétosztása. Korábban ezt a szerepet a CONI töltötte be. A NOB már többször aggodalmának adott hangot, mely szerint a kormány ezzel a lépéssel beavatkozik a CONI életébe, és így megsérti az olimpiai chartát.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. január 26. 13:08
A ganyé liberalbolsevisták vágyálma,hogy a liberalbolsevista terror határozza meg az olimpiai játékok rendjét,helyét, résztvevőit... A sportolóknak hamarosan kuss lesz!
lendvaiildiko
2021. január 26. 10:27
Nemes gesztus! Immáron a NOB is az ensz, az eu szintjére süllyedt! Milyen jogon alázza meg a sportolókat, az olasz népet?
alter_ego
2021. január 26. 10:20
"hogy nők között induljanak" Bojkott.
Búvár Kund
2021. január 26. 10:10
Mindegyik ilyen sport világdzövetség érzékeny arra ha politika beleszól az országos szakszövetségek munkájába. Arra viszont nem éezékenyek, hogy Ők a"világszövetség" néhány divatos ideológia mentén hozzák meg döntéseiket. Az biztos nem lesz gond amikor a fasziknak megadják az engedély, hogy nők között induljanak, csak mert nőnek érzik magukat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!