A németeket legyőzve csoportelsők férfi kéziseink a vb-n

2021. január 19. 20:25

Lékai Máté pár másodperccel a vége előtt lőtte a győztes gólt. 29-28 ide!

2021. január 19. 20:25
null

Németországgal csapott össze férfi kézilabda-válogatottunk az egyiptomi világbajnokság első csoportkörének harmadik fordulójában. Csapatunk a Zöld-foki szigetek 34-27-es legyőzése, és Uruguay 44-18-as megsemmisítése után játszott a szintén százszázalékos németekkel, a tét a csoportelsőség és az volt, ki visz tovább több pontot a középdöntőbe, ahol egyébként a spanyolok, a lengyelek, és a brazilok következnek.

Az első félidő egygólos magyar vezetéssel zárult, dacára annak, hogy rengeteg kiállítást szórtak ki a játékvezetők. A második félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, két gólnál nem volt nagyobb soha a különbség. Az utolsó negyedórára fordulva a németek átvették a vezetést, de az utolsó percekben sikerült a fordítás: Lékai Máté 59:56-kor talált be, a németeknek nem maradt idejük a válaszra. A meccs embere a beálló Bánhídi Bence lett, aki nemigen rontott lövést, de szenzációsan játszott a fiatal Máthé Dominik is, aki nyolc gólt szerzett. A vége 29-28 lett ide, csütörtökön jön a folytatás Brazília ellen.

A középdöntős csoport állása:

1. Magyarország 4 pont

2.  Spanyolország 3 pont

3.  Németország  2 pont

4. Lengyelország 2 pont

5. Brazília 1 pont

6. Uruguay 0 pont

Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2021. január 20. 11:24
GRATULÁLOK az egész csapatnak! BÁNHIDI szenzációs volt, ahogyan a két Máté, Mikler, meg mindenki IS! EGYÉBIRÁNT én vártam ezt a győzelmet, tényleg!
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. január 20. 10:01
Mindeközben a mérkőzés félidejében Donáth Annácska a nOlimpia kampányuk sikerével büszkélkedik a facebookon. Négy éve telt el azóta és mást nem tudnak felmutatni.
Gregorius
2021. január 20. 09:59
Gratulálok! Nem igazán bíztam benne, mert a németek mindig erősek kézilabdában (is), de bejött a végén!
Crusader
2021. január 20. 07:48
Na ez már valami. A németeket megverni bármiben is, az már jelent valamit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!