Megrázta Franciországot a baloldali politikus pedofilbotránya

2021. január 26. 17:18

Az év elején derült ki, hogy Olivier Duhamel, politológus és volt szocialista európai képviselő a nyolcvanas években szexuálisan zaklatta 14 éves nevelt fiát.

2021. január 26. 17:18
null

„Az ország egyik legelismertebb politikatudósa minden posztjáról és médiaszereplésétől visszalépett, miután kiderült, hogy a nyolcvanas években szexuálisan zaklatta az akkor 14 éves nevelt fiát. Az ügyre egy nemrég megjelent könyv derített fényt, amit a zaklatott férfi ikertestvére, Camille Kouchner jegyez” – számolt be a 24.hu. 

Olivier Duhamel Franciaország egyik legismertebb értelmiségije, aki a Politikatudományok Nemzeti Alapítványának is alapítója és elnöke volt. A Szocialista Párt tagjaként 1997 és 2004 között az Európai Parlament tagjává is megválasztották. 

Franciaországban a közelmúltban, 2019 novemberében Adele Haenel színésznő vádolta meg Christophe Ruggia rendezőt, hogy kamaszkorában szexuálisan zaklatta. Vanessa Springora író, szerkesztő, könyvkiadó-vezető könyvében azt állítottam, hogy a díjnyertes író, Gabriel Matzneff zaklatta kiskorában. Tavaly a César-díjak átadóján, amikor Roman Polanskinak ítélték meg a legjobb rendezőnek járó elismerést, Haenel a nézőtérről „Szégyen!”-t kiáltott és kivonult a teremből, a példáját pedig több színésznő követte – idézi a hasonló eseteket a 24. hu cikke.

 

„Camille Kouchner könyvéből kiderül, hogy Duhamel tetteiről a baráti köre, egy főként baloldali értelmiségieket tömörítő társaság is tudott, mégsem tett senki semmit azért, hogy megállítsa. Szinte bizonyosnak tűnik, hogy a gyerekek vér szerinti apja, Bernard Kouchner is tisztában volt a történtekkel. Ő később egészségügyi- és külügyminiszter is volt, gyermekei anyja, a 2017-ben elhunyt író-történész Evelyne Pisier pedig a nyolcvanas évek elején jött össze Duhamellel, közösen nevelték fel a nő három gyerekét, köztük az 1975-ben született ikreket” – áll a cikkben. 

„Feltárult egy súlyos titok, ami már régóta nehezedett mindannyiunkra. Csodálom lányom, Camille bátorságát” – nyilatkozta Bernard Kouchner. Az eset kapcsán Frainciaorszáégban mozgalom indult az incesztussal kapcsolatos esetek feltárására, mert statiasztikák szerint csupán egy százaléke derül ki ezeknek a bűncselekményeknek. A #MeeTooInceste egyik első bejegyzését Mié Kohiyama újságíró tette közzé, akit ötéves korában nála 34 évvel idősebb unokatestvére szexuálisan bántalmazott. Azóta egyre több hasonló megosztást tettek közzé francia twitterezők. 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2021. január 27. 11:04
Ennyit a szoci-libsi családmodellről...
masikhozzaszolo
2021. január 27. 09:26
Megrázta. Majd utána mindenki gumicsizmát húzott.
Bell & Sebastian
2021. január 27. 00:00
Miért rázta meg? Nem láttak még buzit?
bunko_jobbos
2021. január 26. 21:43
Itt van egy apróság: ha jól értettem, akkor a gyerek apja is tudott róla. Ha ez tényleg így van, akkor egy senki szarházi alak. Egy normális apa ilyenkor levágja az illető faszát, és a szájába adja. Az apa ugye elvileg a védelmező. Még rosszabb, ha nem gyáva volt, hanem így kapott zsíros miniszteri állásokat. Ez még súlyosabb. Beteg ez a nyugati rendszer. Régen sem voltak szentek a királyok, de azok legalább a nőket szerették. Pl. Mátyásnak is voltak afférjai, ebből született a fia is, de nem erőszakkal, nem fiúkkal, és nem kiskorúakkal. Ezekhez képest Putyin egy normális ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!