Betiltják Franciaországban a migránsellenes Identitás Generációt

2021. február 14. 18:01

A hatóságok szerint a szervezet tagjai fajgyűlöletre próbálták buzdítani az embereket.

2021. február 14. 18:01
null

Franciaországban betiltják a Generation Identitaire nevű szélsőjobboldali, migránsellenes csoportot, írja a Reuters nyomán a Telex.

„A bevándorlókkal köztudottan ellenséges csoport betiltásának folyamatát hivatalosan is elindította a francia belügyminisztérium” – közölte Gerald Darmanin tárcavezető.

Az Identitaire Generation többször megpróbálta megakadályozni a migránsok Franciaországba érkezését. Több ilyen akciójuk közül az egyik volt, amikor – az Alpok franciaországi területei mellett –  a Pireneusokban is felléptek. Ez utóbbi esemény után indítottak nyomozást a francia hatóságok januárban, mert álláspontjuk szerint a szervezet tagjai fajgyűlöletre próbálták buzdítani az embereket.

Decemberben szabadult a bíróságról az IG három aktivistája, akiket korábban hat hónap börtönre ítéltek, miután 2018-ban megpróbálták megakadályozni a migránsok belépését az országba a francia-olasz határon. A szervezet két helikoptert és egy repülőgépet bérelt 2018 tavaszán azért, hogy felkutassa azokat a migránsokat, akik az Alpokon átkelve próbálnak bejutni Franciaországba.

Tavaly novemberben Franciaországban már betiltották a Szürke Farkasok nevű török szélsőjobboldali, nacionalista csoportot is. De a szélsőséges iszlám szervezetekkel szemben is keményebb fellépésbe kezdtek a francia hatóságok Samuel Paty tavalyi lefejezése után – emlékeztet az oldal.

Nyitókép: You Tube

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2021. február 16. 06:47
Az "iszlám ellenes" törvény kompenzációja. A törvényt elmeszeli a zunijó, ez az intézkedés megmarad...
FAbika
2021. február 15. 14:56
Határvédelem: mi milliárdokat költünk rá, a franciák betiltják
bunko_jobbos
2021. február 15. 09:28
Nem értik meg az emberek, hogy nem lehet alulról, erőszakkal megváltoztatni a társadalmat. Egy párt kell, ami ha nyer, akkor törvényeket fog hozni. Azonban azt sem fogják hagyni vélhetően, de ez az út, az egyéni erőszaké, nem járható.
Bradanek
2021. február 15. 06:06
Komolyan aggódom a franciaországi jogállamiság helyzete miatt. Európa segíts!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!