A koronavírus felért a világ tetejére: terjed a Mount Everesten is

2021. május 05. 19:11

A nepáli hatóságok vizsgálják a Mount Everest alaptáborában felbukkant koronavírusos eseteket.

2021. május 05. 19:11
null

A nepáli hatóságok kivizsgálják, hogy valóban történtek-e koronavírus okozta megbetegedések a hegymászók között a Mount Everest alaptáborában.

A nepáli kulturális, idegenforgalmi és polgári repülési minisztérium szóvivője, Prem Szubedi elmondta, hogy eddig nem kaptak olyan jelentést, amely arról számolt be, hogy koronavírussal fertőződött volna meg valaki az alaptáborban.

Ugyanakkor aggasztónak találják a médiában megjelent híreket a táborban előforduló és szaporodó Covid-19-esetekről.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy mennyit árthat a hírnevünknek, ha ezek a hírek igaznak bizonyulnak” – tette hozzá.    

A tervek szerint a turisztikai minisztérium tisztviselőiből és összekötő tisztjeiből álló csapat keresi fel az alaptábort csütörtökön.    

A BBC szerdán számolt be arról, hogy az alaptáborban már 17 Covid-19-ben szenvedő van.    

Helikopterrel szállítják el a fertőzötteket

A 82 éves Carlos Soria spanyol hegymászó Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a táborban felütötte a fejét a Covid-19, és a pozitívnak bizonyult hegymászókat helikopterrel szállítják el.    

A múlt héten Pawel Michalski lengyel hegymászó posztolta a Facebookján, hogy már több mint 30 embert szállítottak helikopterrel Katmanduba tüdőödéma gyanújával, és később kiderült, hogy koronavírus-fertőzöttek.    

Áprilisban egy norvég hegymászó, akit Covid-19-szövődmények miatt szállítottak el az alaptáborból, elmondta a dpa hírügynökségnek, hogy miután pozitívnak bizonyult a koronavírus-tesztje, megszakította a mászást.    

A nepáli oldalról rekordszámú, 408 engedélyt adtak ki a Mount Everest megmászására, mióta megnyílt az út a hegycsúcsra.

(MTI. BBC)

Fotó: MTI/EPA/Phurba Tendzsing

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ElBundi
2021. május 06. 08:33
https://www.lifesitenews.com/news/americas-frontline-doctors-covid-vaccinated-can-shed-spike-protein-harming-unvaccinated
vastaps
2021. május 05. 22:48
"A 82 éves Carlos Soria spanyol hegymászó " L0L . A tata' folmegy a csucsra , lejon ,oszt' nem emlexik semmire... - Ha' Carlos bacsi hol jart maga ?? En fiam... nem tudom.
villogókékfog
2021. május 05. 21:43
Kétségtelen, Orbán vitte oda az elrontott járványkezelés miatt.
zara
2021. május 05. 20:29
propaganda a négyzeten... garantálom h nem tesztel senki senkit a hegyekben ...bullshit ez a virus meg annyira veszélyes h a himalayat is megmászhatod vele...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!