Az Amnesty International kiáll „minden fekete labdarúgó mellett"

2021. július 12. 18:20

„Nincs helye a rasszizmusnak a pályán” – írták.

2021. július 12. 18:20
null

Védelmébe vette az Amnesty International Marcus Rashford, Jadon Sancho és Bukayo Saka angol válogatott játékosokat, miután mindhárman kihagyták az Olaszország ellen vívott döntőn a tizenegyeseket.

Az Amnesty International Faceook-bejegyzésben ítélte el a szurkolók rasszizmusát. Mint írták,

A rasszizmusnak nincs helye sem a focipályán, sem a közösségi médiában, sem a társadalmunkban”

Mivel mindhárom játékos színes bőrű volt, így az elvesztett döntő után hamar megtalálták őket a kommentelők, a rendőrség nyomozni kezdett, és még Boris Johnson is megszólalt. 

Nyitóképen: Bukayo Saka kihagyott büntetője után. Fotó: Paul Ellis / POOL / AFP

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. július 13. 12:53
eddig azt hittem, hogy csak a magyarok rasszisták és nácik! nos az egész világ?
Rocktoberi
2021. július 13. 11:44
Eszembe jutott egy pár éves történet. A szereplőkre, nevekre már nem emlékszem. Egy agyonfizetett sztárcsapat hasonlóan bukott el, mint a minap az angolok. Egy alsóbb osztályban játszó serdülő csapat edzője elküldött nekik egy videófelvételt ahol a gyerkőcök huszonegynehány tizenegyesig jutottak mire eldőlt az eredmény...) :
u.cserkész
2021. július 13. 11:42
Azé' ez érdekes, a 3 angol mellett, Mbappé is elrontotta a 11-es rúgást. ??
luisbathhelena
2021. július 13. 10:10
1. a legfőbb bűnös a balfék angol edző: 119 percben -ben becserél 3 játékost 11-esekre? Nem is találkoztak labdával addig 2. A rasszista megjegyzések miatt meg várjuk az UEFA büntetést, hány újabb mérkőzésre tiltják be a Puskás Stadiont (mert más nem lehet hibás, tőlünk terjedt a vírus :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!