Szigorú büntetés vár a Wembley Stadionba betörő jegy nélküli szurkolókra

2021. július 12. 19:24

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) vezérigazgatója teljes körű vizsgálatot ígért az ügyben.

2021. július 12. 19:24
null

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) vezérigazgatója szerint szigorú büntetés vár azokra a szurkolókra, akiknek nem volt jegyük a vasárnapi angol-olasz Európa-bajnoki döntőre, mégis benyomultak a Wembley Stadionba.

Mark Bullingham hétfőn teljes körű vizsgálatot ígért az ügyben, és hangsúlyozta, a rendőrséggel együttműködve minden érintettet azonosítani fognak, és megakadályozzák, hogy ilyesmi még egyszer előforduljon.  „Akit elkapnak, azzal szemben megteszik a megfelelő intézkedéseket, vagyis nyilván kitiltják őket” – nyilatkozta. A belépővel nem rendelkező szurkolók a londoni mérkőzés előtt összecsaptak egymással és a rendfenntartókkal, majd áttörték a biztonsági kordonokat, és a finálé kezdete előtt benyomultak a Wembley lelátóira.   

Rengeteg részeg huligán próbált bejutni, mi pedig egy stadiont üzemeltetünk, nem egy erődöt. Fantasztikus biztonsági csapatunk van, de ilyesmit még ők sem láttak” – mondta a vezérigazgató. A rendőrség szerint 19 emberük megsebesült, és 49 főt tartóztattak le az incidens kapcsán. Az FA elfogadhatatlannak és veszélyesnek nevezte a szurkolók viselkedését, egyben megköszönte a biztonsági személyzet munkáját.  A döntő rendes játékideje 1-1-es döntetlennel zárult, a hosszabbításban nem született gólt, a tizenegyespárbajt pedig az olaszok nyerték, akik 1968 után lettek ismét Európa-bajnokok.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/PA/Zac Goodwin

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. július 12. 22:38
Pár év börtön jót tesz majd nekik.
mzperixx
2021. július 12. 21:42
Orbán hatására tették. Még jobban meg kell büntetni Magyarországot!
röviden
2021. július 12. 21:27
Az UEFA nem azt mondta,hogy ilyesmi nem is történt, és az erről készült videók egy másik helyszínen készültek? Akkor ez most önfeljelentés?
Performan
2021. július 12. 20:38
Botrányokozó szurkolót büntetni, és csak őt? Pff... Maradi. Egész népeket kell - a kollektív büntetés szent liberális eszmeisége nevében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!