Koreai sportlövő az olimpiai bajnokról: hogy nyerhet egy terrorista aranyat?

2021. augusztus 02. 10:53

Később elnézést kért a koreai az iránitól.

2021. augusztus 02. 10:53
null

Az Index tudósított arról, hogy a koreai sportlövő, Jin Jong elnézést kért a sértő kommentért, amit az iráni olimpiai aranyérmes Javad Foroughinak címzett. Hozzátették:

az iráni neve kapcsolatba hozható az Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) milicista szervezettel,

melyet az USA 2019-ben a terrorszervezetek közé sorolt. Jin a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot kritizálta, amiért „indulni engednek egy terroristát”. Azóta a koreai elnézést kért, írják, és azt üzeni, tiszteli az olimpiai bajnokot, aki a 10 méteres légpisztolyszámot nyerte meg.

Emlékeztettek: a 41 éves Foroughi 2013 és 2015 között katonai ápolóként szolgált Szíriában, a dobogón is tisztelgett egyet. Az olimpia előtt egy interjúban kifejtette, először a kórház alagsorában próbált lőni. Előtte sosem próbálta, ám akkor egy kis tanítás után 10 lövésből nagyjából 85 pontot hozott össze, ami igen komoly teljesítmény egy kezdőtől, írják.

Kép forrása: Youtube-videó

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. augusztus 03. 15:56
Ez a japán rendezők hibája. A lövészetet nem jól rendezték meg. Az iráni és a koreai feláll a tisztáson, háttal egymásnak. 20 lépést tesznek, megfordulnak és lőnek. Aki talált nem reklamál. Akit eltaláltak, az sem reklamál többet.
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2021. augusztus 02. 21:56
"Koreai sportlövő az olimpiai bajnokról: hogy nyerhet egy terrorista aranyat?" Úgy pajtikám, hogy jobban célzott mint te a kis vágott szemeddel. "az iráni neve kapcsolatba hozható az Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) milicista szervezettel, melyet az USA 2019-ben a terrorszervezetek közé sorolt." Irán pedig az usa hadseregét sorolta a terrorszervezetek közé és ki tudná megcáfolni hogy az...
I_Isti
2021. augusztus 02. 16:50
"Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) milicista szervezettel," Maradjunk annyiban, hogy (iráni) Forradalmi Gárda. https://hu.wikipedia.org/wiki/Forradalmi_G%C3%A1rda
villogókékfog
2021. augusztus 02. 12:31
Az orbáni gyűlöletpolitika miatt már Korea is fasizálódik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!