Djokovicnak nem lett meg a naptári Grand Slam

2021. szeptember 13. 07:06

Medvegyev a bajnok.

2021. szeptember 13. 07:06
null

Az orosz Danyiil Medvegyev nyerte meg a New Yorkban rendezett amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyes versenyét, mivel a vasárnapi döntőben 6:4, 6:4, 6:4-re legyőzte a világelső Novak Djokovicot. A kettejük párharcában 5-3-ra vezető Djokovic az előző négy meccséhez hasonlóan elvesztette a nyitószettet: a harmadik Grand Slam-fináléjában szereplő Medvegyev 2:0-lal kezdett, és két bréklabdát hárítva végigvitte az előnyét. A 25 éves orosz a folytatásban is magabiztos volt – a szerb egy ízben dühében összetörte az ütőjét -, 5:4-nél kiszerválta a második játszmát, és másfél óra elteltével egy szettnyi távolságba került élete első GS-serlegétől.    

A harmadik felvonás a harmadik Medvegyev-brékkel indult, a 198 centis trónkövetelő néhány további Djokovic-baki révén megcsinálta a dupla bréket, majd 5:1-nél még megremegett adogatóként, de 5:4-nél már nem hibázott. A találkozó 2 óra 16 percig tartott.

A szerb játékos rekordot dönthetett volna 21. Grand Slam-diadalával, és 1969 óta első férfiként nyerhette volna meg mind a négy GS-tornát egy éven belül.

Medvegyev pályafutása 13. trófeája mellé 2,5 millió dollárt (762 millió forint) kapott.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Frank Franklin II

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palika1955
2021. szeptember 13. 12:40
Nem volt egy jó meccs a teltházas NY-i döntőben. Annyira nem, hogy nem is idegesítettem magam. A tegnapi Djokovics nem az igazi Djokovics volt, hanem a saját árnyéka. Tudjuk. Aki képtelen tartani a szerváját az veszít teniszben. Ez a játék alapja. Valami történt Djokóval, talán megroppant a nagy idegi megterhelés alatt, amin nem lehet csodálkozni. Már az olimpián is meglátszódtak a gondok. Mindentől függetlenül, Djokó a 2021-es év legeredményesebb játékosa... Pihennie kell és megnyugodni, majd jön januárban az Austral Open ahol ismét nyerhet. HAJRÁ DJOKOVICS! TE VAGY A G.O.A.T.!
Tiszafa
2021. szeptember 13. 12:33
Végtelenül bunkó volt az amerikai közönség. A végén nem hagyták nyugodtan szerválni Medvegyevet. Állandóan fütyültek, meg üvöltöztek. Azt csak megjegyzem, hogy Djoko nem intette őket csendre, sőt...És ez méltatlan meg sportszerűtlen volt tőle.
rollotomasi
2021. szeptember 13. 08:55
A "művelt" Jew York-i közönség megmutatta, hogy valójában mekkora oltári nagy taplók gyülekezete a komplett amerikai elit, pedig ott volt szinte az összes Biden seggnyaló libsibolsi Hollywood-i majom, meg a fél Wall Street. Kimentek csodát látni, és az utolsó három-négy játszmát végig fütyülték, és fújolták, csak hogy Medvedevet kizökkentsék, mert el akarta rontani a szórakozásukat. Ez a teniszben olyan főbenjáró bűn, mintha a a fociban a komplett Puskás stadion azt kiabálná kórusban, hogy mocskos niggerek, és utána még meg is vernék az ellenfél csapatát. Várom, hogy az amerikai sajtóban tömegével jelennek-e meg a cikkek, ahol a cikkírók elítélik a közönség viselkedését, és egyúttal Amerika sötét végét jósolják meg.
cutcopy
2021. szeptember 13. 08:30
"Medvegyev a bajnok" Végre ismét egy új arc a Federer-Nadal-Djoko uralkodók helyett, 15 éve tényleg csak be- beesnek páran az új Grand Slam győztesek közé, gyakorlatilag kiöregedett a teljes 2010-es évek generációja sikerek nélkül..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!