Videón, ahogy angol szurkolók halomra verik egymást az Eb-döntő után

2021. szeptember 03. 15:08

„Az erőszak és rasszizmus elleni küzdelem terén nem lehet engedni a kettős mércének” – kommentálta a felvételt Dömötör Csaba.

2021. szeptember 03. 15:08
null

A pénteki nap híreire – már a FIFA is vizsgálódik a magyar-angol meccs miatt, Boris Johnson is megszólalt, rasszistázza a magyarokat az angol újság – reagálva tette közzé Dömötör Csaba azt a videót, amelyen a július 11-i Eb-döntő napján készült felvételek láthatóak.

A videón az vehető ki, ahogy fehérmezes angol drukkerek ütnek-vágnak és meg is rugdosnak más drukkereket: a dulakodás a jeggyel és jegy nélkül bejutó szurkolók között tört ki.

„Nem lehet engedni a kettős mércének”

„Tisztelettel kérünk minden érintett döntéshozót, dolgozzanak az UEFA-nál, FIFA-nál, bármely antirasszista szervezetnél, vagy éppen kormánynál, hogy küldjék meg nekünk az eset utáni dörgedelmes nyilatkozatok, odaverős szankciók és stadionbezárós döntések alighanem hosszadalmas listáját. (Annál is inkább, mert a hatósági adatok szerint csak az EB-döntő napján 875 incidenst regisztráltak a helyi hatóságok.)” – kommentálta a videót az államtitkár.

„Vezet minket az az őszinte bizakodás, hogy ha valahol, akkor az erőszak és rasszizmus elleni küzdelem terén nem lehet engedni a kettős mércének” – jegyezte meg Szijjártó Péterhez hasonlóan Dömötör Csaba.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2021. szeptember 06. 14:11
Jé, eltüntette a fb a videót... ki gondolta volna, hogy a "jó múltba" ez nem fér bele.
Ezért regisztráltam
2021. szeptember 03. 20:25
Vicces egy ilyen verekedés, ahol a résztvevők ennyire be vannak b@szva.
lazio154
2021. szeptember 03. 18:55
Rengeteg megmondóember szól hozzá a mérkőzéshez. Dehogy,... ahhoz senki! Én csak azt szeretném, hogy azt az 50 szerencsétlent, akiknek a visszavágón kötelezően meg kell jelenni mindannyian elkisérnétek . Persze nemzeti szinekbe öltözötten! Olyanok vagytok, mint egy falusi focicsapat hőbörgői, de az idegen faluba azok se mennek.
kozmosz
2021. szeptember 03. 18:41
Angol kékvér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!