A FIFA vizsgálja a Wembleyben történteket

2021. október 13. 11:48

A magyarokat szeptemberben már két zárt kapus mérkőzéssel büntették.

2021. október 13. 11:48
null

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálja az angol-magyar és az albán-lengyel világbajnoki selejtezőmérkőzéseken történt rendbontásokat. „A FIFA jelenleg elemzi a kedd esti találkozók jelentéseit, hogy az alapján hozza meg a megfelelő intézkedéseket. A FIFA határozottan elítéli az Anglia-Magyarország és az Albánia-Lengyelország mérkőzésen történteket, mert továbbra is elutasítja az erőszak és a megkülönböztetés minden formáját” – áll a FIFA szerdai közleményében, amely

leszögezte, zérótoleranciát alkalmaz az ilyen „irtózatos viselkedéssel” szemben.

A Wembley Stadionban nem sokkal a kezdés után verekedés tört ki a vendégszektorban a szurkolók és a rendőrök között. A rendőrség közleménye szerint akkor robbant ki a „kisebb rendbontás”, amikor a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidalmazott egy rendezőt. A rend rövid idő belül helyre állt.    

Az ugyancsak I csoportban rendezett tiranai összecsapáson még súlyosabb incidens történt, ugyanis közel negyedórára félbeszakadt a mérkőzés. A mindkét válogatott szempontjából sorsdöntő találkozón az albán szurkolók feldühödtek, amikor a lengyelek megszerezték a vezetést a 77. percben, és üvegekkel dobálták a vendégjátékosokat, ezért hosszú ideig állt a játék. A magyarokat szeptemberben két zárt kapus mérkőzéssel büntette a FIFA az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt, de a büntetés felének végrehajtását felfüggesztette. Amennyiben most is elmarasztaló ítélet születik,

könnyen életbe léphet a második találkozóra vonatkozó büntetés.

Az első zárt kapus meccsét már lejátszotta a magyar csapat, ugyanis múlt szombaton üres lelátók előtt fogadta Albániát.

(MTI)

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pista6
2021. október 14. 06:32
"a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidalmazott egy rendezőt" Pont úgy látszott a videók alapján hogy EGY ember előállításán fáradoztak az angol rendőrök. A mocskos angol vezetők rendőrökkel akarják megveretni a vendég szurkolókat! Atomot nekik!
Ooomph
2021. október 14. 06:07
Olyan átlátszó már, hogy hihetetlen. Mindenben mi vagyunk a rosszak. Rendőrök VIPERÁVAL támadnak, naná, hogy mi vagyunk a rosszak. Ilyen a mai világunk, aki nem térdel buziknak és terroristáknak, aki nem adja át az országát az élősködőknek, ahol nemzeti és családközpontú a kormány, ott ütni-verni kell.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. október 14. 05:33
A FIFA továbbra is elutasítja az erőszak és a megkülönböztetés minden formáját, zérótoleranciát alkalmaz az ilyen „irtózatos viselkedéssel” szemben. VIPERA volt a rendőrőknél baxod!
kishal
2021. október 13. 20:02
Uraim, azért javaslom, itthon is próbáljanak odamenni egy rendőrhöz, csak azzal, hogy koszos majom! Aki hülye vessen magára! Az itthoni meccs után nyilván való volt, hogy az angolok leütnek minden magas labdát. Ha nekünk az üres stadion a jó üzlet, akkor csináljuk! Betonfejjel még senki nem nyert politikai játszmát. Az erősködésnek is megvan a maga ideje, csak nem akkor, amikor az ellenfél erőfölénye elsöprő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!