Angol–magyar: az Orbán-kormány felelősségét is felvetette a Guardian

2021. október 14. 09:17

A lap szerint a magyar kormánypárti politikusok a kormány és az ultrák egyes csoportjai között kialakult közeli kapcsolatok miatt tartózkodnak a szurkolók bármilyen bírálatától. 

2021. október 14. 09:17
null

A magyar kormány felelősségét is felvetette a magyar fociultrákról írt, és a mára legfontosabbá vált szurkolói csoport, a Carpathian Brigade történetét összefoglaló cikkében a The Guardian, ami a botrányos nézőtéri jelenetekkel kísért keddi Anglia–Magyarország világbajnoki selejtező mérkőzést követően jelent meg.

A magyar labdarúgás szakértőjeként ismert cikkíró – Tomasz Mortimer – kiemelte: Magyarországon nemcsak a szurkolók, hanem a kormány egyes tagjai is komoly igazságtalanságnak ítélték a válogatott nemrégiben játszott meccseit követően kiszabott büntetéseket, és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még júliusban egy Facebook-posztban kelt ki az UEFA Magyarországot sújtó egyik döntése ellen.

A The Guardian cikke szerint a magyar kormánypárti politikusok a kormány és az ultrák egyes csoportjai között kialakult közeli, és több mint egy évtizedes múltra visszatekintő kapcsolatok miatt tartózkodnak a szurkolók bármilyen bírálatától. 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2021. október 16. 06:25
Mivel előre lehetett tudni, hogy a britek provokációra fogják használni a mérkőzést, Csányiék eleve hibáztak, amikor átvették az angolok által felkínált 4500 jegyet (amiből kb. 800 ment el). Ha az MLSZ nem árulja a jegyet, valószínűleg nem lenne rajta mit számon kérni. A Fradi a Leverkusen ellen lebeszélte a szurkolóit a jegyvásárlásról. A válogatott + klubok idegenbeli meccsei előtt ugyanez lenne a helyes gyakorlat: azokba az országokba, ahol a szövetségek nem garantálják a provokációmentes rendezést, nem szabad szurkolót engedni, részben a saját biztonságuk, részben a szövetség/klubok érdekében. Az ezekből az országokból érkező szurkolókat pedig ugyanolyan szíves rendőri figyelemben kell részesíteni, mint amilyenben a magyarokat részesítették.
Papamaci1957
2021. október 15. 09:19
Szívesen megnéznék egy angol rendőr - norvég rendőr összecsapást.
neven
2021. október 15. 08:58
az az igazság, hogy angolok a saját stadionjukban a saját szurkolói előtt jó pofára estek a döntetlennel.. most bűnbakot kell keresni.. ..jó komcsibolsináci tempó, másokban keresik nem saját magukbanm még Orbánban is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ezeknek el ment az a kis józan eszük is ami volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tibi72
2021. október 15. 02:56
(őő
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!