Lemond Roman Abramovics a Chelsea-ről

2022. február 26. 20:59

A klub irányítását a Chelsea jótékonysági alapítványa veszi át.

2022. február 26. 20:59
null

Közel húsz év után távozik az angol Chelsea-től Roman Abramovics orosz nagybefektető – adta hírül a klub.

Közleményében Abramovics azt írta, számára mindig a csapat jövője a legfontosabb, ezért áll most fel. A klub irányítását a Chelsea jótékonysági alapítványa veszi át. 

Sajtóinformációk szerint a befektetőt legalább egy hónapja, más értesülések szerint már hónapok óta nem látták a patinás klub környékén. Roman Abramovics csütörtök reggel, az orosz-ukrán háború kirobbanásakor magángépével elhagyta az Egyesült Királyságot és Oroszországba repült. 

Az üzletember közel húsz éven át, 2003-tól tulajdonolta a londoni egyesületet, eközben 2000 és 2008 között az oroszországi Csukföld kormányzója is volt. Később a tagállami parlament elnökévé választották. 9,1 milliárd dollára becsült vagyonával a 12. leggazdagabb orosz ember. 

Fotó: Ben STANSALL / AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
renoman
2022. február 27. 06:08
Húszéve irányítja sikeresen a klubot, törvénytelenséget nem követett el ez időszak alatt. Akkor miért is kell lemondania, csak mert orosz? Kollektív bűnösség, megbélyegzés, vagyonelrablás...Valahonnan ismerős a történelemből ez a folyamat. Vajon a közel-keleti mészárlás tettesei mikor fognak szankciók alákerülni?
DrPepper
2022. február 27. 05:12
Azt, hogy ez pontosan mit jelent, nem tudjuk. Valószínűleg nem fog személyesen kijárni a meccsekre. Amúgy nagy értékű biztosítása van erre az esetre is, és ha akarja simán be tudja dönteni a klubot.
kukasmacska
2022. február 26. 22:53
Az alapítvány meg tele van az ő embereivel. Kicserélték a cégtáblát, attól még ő marad a főnök.
Paskai
2022. február 26. 22:13
Menjen a kurva, tolvaj, stróman anyjába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!