Hivatalosan is kizárták az UEFA-ból és FIFA-ból az orosz klubokat, válogatottakat

2022. február 28. 20:45

Kizárták őket mindenhonnan. Emellett lezártnak tekintik a Gasprommal kötött szerződéseket.

2022. február 28. 20:45
null

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöksége és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága hétfőn úgy döntött, hogy Oroszország válogatottjait, klubcsapatait további intézkedésig kizárja a most zajló versenysorozatokból.

Az UEFA és a FIFA hivatalos honlapján megjelent rövid sajtóközlemény nem részletezi a felfüggesztés következményeit, és hogy milyen világpolitikai fejlemények esetén lehetséges a mostani döntés felülvizsgálata, de jelen állás szerint

az orosz válogatott nem vehet részt az idei világbajnokság pótselejtezőjében,

és a Szpartak Moszkva sem léphet pályára az RB Leipzig elleni Európa-liga-nyolcaddöntőben.

Nyitókép: AFP

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
levig79
2022. március 02. 07:48
Cancel culture újratöltve. De nyilván nem eltervezett az egész...
zakar zoltán béla
2022. március 01. 09:53
A diktatúrát diktatúrával nem lehet megszüntetni!
tevevanegypupu
2022. március 01. 00:45
Na..következő lépés: betiltják az orosz irodalmat, zenét, balettet, kidobálják a muzeumokból az orosz műkincseket, betiltják a kaviárt és a pezsgőt..a szinészeket, operaénekeseket..az orosz nyelvet..Kezd ismerős lenni..az a másik is a németektől indult..
Reszelő Aladár
2022. március 01. 00:27
És indul a ruszkik helyett valaki a VB pótselejtezőn? Mert erről nem írnak semmit.Ők a H csoportban végeztek a második helyen. Ha feltöltik a helyüket akkor potenciálisan 2 ország jöhet szóba: - Szlovákia, aki a csoportban harmadik lett - Magyarország, aki a Nemzetek Ligája legjobb nem pótselejtezőse Mindkét csapat szerepeltetésében lenne ráció. Kérdés, hogy bő 2 héttel a meccsek előtt, lehet-e még variálni, mi lenne a kiemelésekkel, kell-e újrasorsolni. Összességében jó esély van rá, hogy senki sem játszik helyettük és Lengyelország játék nélkül jut tovább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!