Megalakult a Puskás-díjasok Klubja (videó)

2022. február 17. 07:02

A klub célja Puskás Ferenc emlékének ápolása és az Alzheimer-kór elleni küzdelem.

2022. február 17. 07:02
null

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitotta meg a Dubai Világkiállítás Magyar Pavilonjában megrendezett Puskás-napot – áll az eseményt szervező Expo 2020 Magyarország közleményében. A sok külföldi vendéget vonzó sportszakmai nap a Puskás Alapítvány és a The Path Sportmanagement közreműködésével jött létre, és fő célja az volt, hogy bemutassák Magyarország elkötelezettségét azon fejlesztések és beruházások iránt, amelyek országunkat a sport világhírű helyszínévé, Budapestet a sportvilág fővárosává teszik.

A rendezvény kiváló lehetőséget nyújtott Magyarország nemzetközi sportéletben elfoglalt szerepének bemutatására, a sporthoz kapcsolódó egyetemi képzések, valamint az egyedülálló, sportinnovációkat felkaroló nemzeti kezdeményezések, köztük a világhódító magyar feltalálású sportág, a Teqball sikereinek ismertetésére. A konferencia részeként sportszakmai előadásokra és panelbeszélgetésekre került sor a pavilon kupolatermében, majd Szöllősi György, a Puskás-ügyek nagykövete, a Nemzeti Sport főszerkesztője videóüzenetben jelentette be a FIFA Puskás-díjasok Klubjának megalakulását.

A Év góljáért 2009 óta odaítélt globális kitüntetés eddigi tizenhárom díjazottjának többsége már jelezte csatlakozási szándékát az exkluzív klubhoz, amelynek fő célja Puskás Ferenc emlékének ápolása és az Alzheimer-kór elleni küzdelem. Az eseményen levetítették hat Puskás-díjas, köztük, a koreai Szon Hung Min (Tottenham), a francia Olivier Giroud (AC Milan) és a már visszavonult török Hamit Altintop videóüzenetét, valamint Arsene Wengenek, a FIFA szakmai igazgatójának támogató nyilatkozatát is – áll a közleményben.

Az esemény fővédnöke Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, a FIFA alelnöke volt. A Magyar Pavilon továbbra is népszerű, már több mint 650 000 látogató lépte át a küszöbét.

A Puskás-díjasok klubja újabb akciókra, rendezvényekre készül, legközelebb a Puskás Akadémia szervezésében pünkösdkor esedékes Puskás-Suzuki-kupa alkalmával igyekszik hallatni magáról.

PUSKÁS-DÍJ EDDIGI NYERTESEI

  • 2009: Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United)
  • 2010: Hamit Altintop (török, Bayern München)
  • 2011: Neymar (brazil, Santos)
  • 2012: Miroslav Stoch (szlovák, Fenerbahce)
  • 2013: Zlatan Ibrahimovic (svéd, Paris Saint-Germain)
  • 2014: James Rodríguez (kolumbiai, Monaco)
  • 2015: Wendell Lira (brazil, Goianésia)
  • 2016: Mohd Faiz Subri (malajziai, Penang)
  • 2017: Olivier Giroud (francia, Arsenal)
  • 2018: Mohamed Szalah (egyiptomi, Liverpool)
  • 2019: Zsóri Dániel (magyar, DVSC)
  • 2020: Szon Hung Min (dél-koreai, Tottenham)
  • 2021: Erik Lamela (argentin, Tottenham)

Fotó: Facebook 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2022. február 17. 11:05
Így kell. Magyarországon pedig - söpörjünk a saját portánkon is - ... ha van A, legyen B is: Addig a magyar futball marad a mocsokban, míg a csapatok megfogadják, és megvalósítják: JELEZNEK, hogy ez így nem megy: lelassítják, élvezhetetlenné teszik a játékot mindaddig, míg az aljas kiáltozásból akár egy is hallható. És ha ez háromszor megismétlődik, a harmadik után: levonulnak a pályáról, majd, amikor a stadiont kiürítették, lejátsszák a hátralévő időt. A rendező klub pedig köteles azonosítani a fő hangadókat és kizárni a pályákról. Puskást egyszerűen nem lehet aljas lelátói közeggel együtt emlegetni, ezért kell tiszta víz a futballpohárban. Szurkolj, vagy ne menj a Puskásba. Szurkolj, vagy ne menj a pályára.
Kíváncsi2
2022. február 17. 08:24
Szép dolog
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!