Az orosz Mazepin távozik a Forma-1-es Haas csapattól

2022. március 05. 12:35

Az istálló azt is bejelentette, hogy felmondja a szerződést főszponzorával, az Uralkali orosz műtrágyagyártó és -forgalmazó céggel.

2022. március 05. 12:35
null

Távozik a Forma-1-ben szereplő Haas istállótól az orosz Nyikita Mazepin. Az amerikai tulajdonban álló csapat szombaton megerősítette a korábbi sajtóértesüléseket, melyek szerint a 23 éves versenyző az ukrajnai háború miatt nem maradhat a Haasnál. Az istálló azt is bejelentette, hogy felmondja a szerződést főszponzorával, az Uralkali orosz műtrágyagyártó és -forgalmazó céggel.

Az F1-es pilóta édesapja Dmitrij Mazepin, az Uralkali többségi tulajdonosa. Korábban, miután Oroszország háborút indított Ukrajna ellen, az amerikai csapat átfestette versenyautóit, amelyről lekerült a támogató logója, valamint az orosz nemzeti színek is. A Sky televízió információi szerint Mazepin helyére az amerikai-brazil Pietro Fittipaldi, a kétszeres Forma-1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája érkezik a Haashoz. A csapat másik versenyzője Mick Schumacher, a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia.

A Forma-1-es világbajnoki idény március 20-án rajtol Bahreinben.

(MTI)

(Fotó: MTI/AP/Darko Bandic)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lesbat
2022. március 06. 07:32
Már látom előre, hogy néhány érzékeny Forma-1-es pilóta pózol majd kék-sárga trikóban a verseny előtt. Esetleg egy szivárványos karszalaggal kiegészítve. Nem lehetne minden autót kék-sárgára festeni? Úgyis egyre unalmasabb a verseny.
Corpus Iuris Civilis
2022. március 05. 17:54
Kurvára zazvaró, hogy ezt úgy adja le minden egyes médiaorgánum, hogy azért tették ki, mert orosz. Azért tették ki, mert az egyetlen ok amiért egyáltalán volt ülése, az az, hogy az apja cége volt a csapat főszponzora. A főszponzort tették ki, a főszponzor pénze nélkül meg nyilván a kutyának nem kell egy bőven átlag szint alatti autóversenyző, keresnek inkább egy másik pilótát aki szintén milliárdokat kifizet azért, hogy versenyezhessen.
Orange79
2022. március 05. 15:33
A kollektiv buntetes lett a trendi?
Viro manĝi
2022. március 05. 15:23
Orosz hússalátát vacsorázhatok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!