Nem kért bocsánatot a dresszén háborús jelképet viselő orosz tornász

2022. március 08. 19:12

„Azt mondták, hogy tegyek valamit a zászló helyére. Ezt megtettem” – fogalmazott Ivan Kuljak.

2022. március 08. 19:12
null

Ahogy egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, a dohai világkupaversenyen, korláton harmadik helyen végző Ivan Kuljak orosz tornász, háborús szimbólummal a dresszén állt fel a dobogóra aranyérmes ukrán riválisa mellé. A sportoló a heves reakciók és a Nemzetközi Tornaszövetség által belengetett fegyelmi eljárás ellenére úgy gondolja, helyesen cselekedett – olvasható a Nemzeti Sport cikkében.

„Azt mondták, hogy tegyek valamit a zászló helyére. Ezt megtettem. Mindent, amit lehetett, megtiltottak. Csak meg akartam mutatni, hogy honnan jövők” – mondta a 20 éves tornász.

„Az ukrán versenyzők csúnyán bántak velünk”

Úgy fogalmazott: „Nem tartottam a következményektől. Nem akartam semmi rosszat okozni. A »Z« jel azt jelenti, hogy a »győzelemért, a békéért«. Az ukrán versenyzők csúnyán bántak velünk – ők kezdték belekeverni a politikát, mozgalmat indítottak. Ezután csak annyit tettem, hogy rátűztem a dresszemre ezt a jelképet.”  A korábban sorkatonai szolgálatot teljesítő Ivan Kuljak 

nem helyeselte, hogy az ukrán sportolók zászlóval éltették a hazájukat a dobogón.

„Zászlóba bugyolálva jöttek ki, és azt kiabálták a pódiumon, hogy »Éljen Ukrajna!«. A szabályok szerint ez nem megengedett, ők mégis megtették. Ráadásul a kizárásunkat is követelték, annak ellenére, hogy mi nem tettünk semmi rosszat. Úgy gondolom, hogy helyesen cselekedtem”  – fogalmazott a tornász. A nemzetközi szövetség hétfőn jelezte, „megdöbbentő viselkedése” miatt fegyelmi eljárást indít az orosz sportolóval szemben.

Borítókép: Ivan Kuljak. Fotó: Rick Westhead / Twitter

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cirmoscirmi
2022. március 09. 13:41
Elképzelhető, hogy le is pontozták az orosz fiút, hogy egy ukrán nyerhesse meg a versenyt. A sport is a politikáról szól, ráadásul a liberális propagandamédia véleményhatalmi nyomásának és elvárásainak megfelelően. Nem lett volna PC, ha Iván áll a dobogó legfelső fokán. Egy 'Z' betűvel a mellén pedig legszívesebben el is taposnák, bármennyire jó tornász...
Ernie Pantuso
2022. március 09. 05:48
Miért kért volna? Az országa hadban áll, és isten ments ő a saját országát támogatja. Miben különbözik ez attól ha egy ukrán az Ukrán zászlóval a sajátjaikat támogatja a háborúban. Arról kellene beszélni, hogy mi vitte arra Putyint, hogy megtámadjon egy országot. Az amerikai biolaborok, vagy az atomfegyver eszkábálás Csernobilban? vagy esetleg a 2015-ös Minszk-i szerződés be nem tartása az Ukránok részéről? Vagy a betelepíteni kívánt ámerikai rakétarendszer?
mokány
2022. március 09. 02:02
DOHA Brüsszelben leállították volna a versenyt .
annamanna
2022. március 09. 01:09
Az ukránok már Magyarországon is balhéznak! "Összeugrott egy magyar és egy ukrán autós Tatán az autóra ragasztott Z betű miatt Az egyik tatai Shell-kúton vasárnap délután összeverekedett két autós, a rendőrök helyszíneltek is az eset miatt” – írta olvasónk. Hozzátette: annyit látott, hogy „az egyik autó magyar rendszámú volt, és egy nagy Z betű volt rajta, a másik pedig ukrán rendszámú, és a Z betű miatt verekedtek össze”. Megkerestük a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányságot, ahol az információt megerősítették. Mint írták, 2022. március 6-án reggel egy 57 és egy 47 éves férfi konfliktusba keveredett egymással. A két személy egymás járművét megrongálta a náluk lévő eszközökkel. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult ellenük büntetőeljárás a Tatai Rendőrkapitányságon. A konfliktust az robbantotta ki, hogy az egyik járműre „Z” betű volt felragasztva. (Bár a rendőrség erre nem tért ki, de jó eséllyel nem az ukrán járműre ragasztották ki Ukrajna orosz megszállóinak jelképét, hanem a magyarra.) Az eset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett mindkét járműben. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette. Az 57 éves gyanúsított magyar, a 47 éves pedig ukrán állampolgár. A rendőrség jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit – tudtuk meg." https://telex.hu/belfold/2022/03/08/osszeugrott-egy-magyar-es-egy-ukran-autos-tatan-az-autora-ragasztott-z-betu-miatt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!