Moszkva jelezte, feltehetően részt vesznek az orosz-ukrán külügyminiszteri találkozón Antalyában

2022. március 09. 12:36

Az oroszok ígérik, Lavrov az antalyai tanácskozáson felszólalva ki fogja fejteni a nemzetközi ügyekkel kapcsolatos orosz álláspontot.

2022. március 09. 12:36
null

Kijev megerősítette, hogy megtartják Dmitro Kuleba ukrán és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter találkozóját az antalyai diplomáciai fórum margóján, ezért Moszkva is arra számít, hogy a tárgyalás megvalósul – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, hogy az orosz fél azért hisz különösen a találkozó létrejöttében, mert a fórumot megrendező Törökország volt a kezdeményezője. Kuleba és Lavrov megbeszéléséről elsőként Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter nyilatkozott, aki szintén jelen lesz az eseményen.

Zaharova elmondta, hogy Lavrov az antalyai tanácskozáson felszólalva ki fogja fejteni a nemzetközi ügyekkel kapcsolatos orosz álláspontot.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Pool EPA/Szergej Ilnyickij

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2022. március 09. 12:51
A múszlimok, mint béke-angyalok...
pipa89
2022. március 09. 12:51
Kíváncsian várjuk, csak legyen vége ennek a cirkusznak, és nyugodjon meg minden, rendeződjenek a sorok, az USA kerüljön ki a közvetlen képből végre és vigye a bombázóit, meg a katonáit haza, ahová valók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!