Sietősen keletnek indult Roman Abramovics jachtja, miután szankciókat vetettek ki rá

2022. március 10. 18:48

A Solaris vélhetően a lefoglalás elől hajózik kelet felé a Földközi-tengeren.

2022. március 10. 18:48
null

Szicília partjainál hajózik a Solaris, Roman Abramovics orosz milliárdos szuperjachtja. A hajó azokhoz a sietősen távozó orosz jachtokhoz csatlakozott, amelyeket vélhetően a lefoglalás elől menekítenek ki az európai vizekről – írja a Guardian nyomán az RTL. Abramovics 600 millió dolláros, átszámítva nagyjából 207,1 milliárd forintos jachtja keleti irányba tart a Földözi-tengeren. Sajtóértesülések szerint a jacht kedden hagyta el a barcelonai kikötőt, miután felújítási munkálatokat végeztek rajta. 

A brit kormány csütörtöki bejelentése szerint Roman Abramovics milliárdos vagyonát zárolják, nem bonyolíthat le pénzügyi tranzakciókat brit magánszemélyekkel és vállalkozásokkal, emellett utazási és szállítmányozási tilalommal is sújtották. Erről bővebben itt olvashat.

Nyitókép: Josep Lago / AFP

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2022. március 11. 09:14
NGO - nak álcázza magát ?
Tárkány Álmos
2022. március 11. 06:10
23kg-s bőrönd és mehet gyalog vissza a cáratyuskához. Helyes. Így kell eljárni minden Putyin-tágomatóval.
silenceCZ
2022. március 10. 21:16
államosítás, padlás lesöprés... mintha már lett volna ilyen. És mennyire fel lesznek háborodva a liberálfasiszták, mikor Oroszország hasonlóan jár majd el a nyugati vagyonokkal.
monuskaroly
2022. március 10. 19:57
Ez a magánvagyonok elkobzása, a kollektív bűnösség jegyében, nem kicsit gusztustalan. Ebből még baj lehet. Milyen jogon? Milyen bíróság ítélete alapján?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!