A német klubok kirúgták az orosz tornászaikat

2022. április 17. 09:34

A Bundesliga klubjai a háborúra hivatkoztak és egyoldalúan szerződést bontottak.

2022. április 17. 09:34
null

Valamennyi német klub szerződést bontott orosz tornászaival Oroszország ukrajnai háborújára hivatkozva. Az orosz élvonalból hatan is a Bundesligában szerepeltek, és most

valamennyiüknek utat mutattak

– nyilatkozta szombaton az egyoldalú szerződésbontásról az olimpiai bajnok Artur Dalalojan, aki az előző szezonban a Schwabisch Gmund-Wetzgau színeiben szerepelt. Az ukrajnai orosz háború miatt a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) március elején megtiltotta az orosz és fehérorosz tornászoknak a FIG égisze alatt zajló versenyeken való részvételt, bár az ukáz nem vonatkozott a nemzeti klubtornákra is.    

„Minden német klub elküldte az orosz sportolókat, és legalább a következő hat hónapban biztosan nem fogunk versenyezni a Bundesligában” – mondta Dalalojan, aki amúgy már talált magának új klubot: a Gymnastic Romagna csapatában szerepel az olasz Serie A-ban. A németek döntésében David Beljavszkij, Nyikita Nagornij, Vlagyiszlav Poljasov, Nyikita Ignatyev és Ivan Stretovics is érintett.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2022. április 18. 12:18
Szégyent! Gyalázat vétlen sportolókon, vagy ártatlan civileken bosszút állni.
Andilla
2022. április 18. 11:47
Közben a LinkedIn (elvileg professzionális platform, ugyebár!) oldalon is folyik az ukránbarát háborús propaganda és véleményterror: tegnap egy fickó letiltott, mert hozzászóltam a posztjához. Képeken bemutatta, milyen lett a házuk, ahogy szétbombázták az oroszok (azt nem írta, hogy akkor honnan tud internetezni...), és felszólította a LinkedIn népét, hogy ne legyünk üzleti meg semmilyen más kapcsolatban oroszokkal, mert legközelebb a mi házunkat fogják bombázni! Kifejeztem sajnálatomat a házuk miatt, és megkérdeztem, hogy úgy érti-e: mint énekes, ne legyek kapcsolatban orosz énekesekkel, zenészekkel és egyéb művészekkel, mert le fogják bombázni a házamat? Válasz helyett jött a német kollektív bűnösséggel, hogy nézzem meg, a németek is mit csináltak... Akkor tiltott le, amikor megkérdeztem, hogy mivel az Ukrajnában élő magyarokat régóta zaklatják az ukrán nácik, sőt, maga a kormány is megsérti bizonyos alapvető emberi jogaikat, akkor Magyarország vajon hogyan viszonyuljon Ukrajnához? Közben beszállt a társalgásba egy dühtől fröcsögő, másik ukrán, durva gyűlöletbeszéddel az oroszok és a németek ellen. Azt a cseh fickót is letiltották, aki velem értett egyet, és rámutatott, hogy a történelem folyamán már mindenki háborúzott mindenkivel is - akkor mindenkinek meg kellene szakítania a kapcsolatot mindenkivel, nem? Hát bizony, így kezdődnek a háborúk kicsiben... Közben pedig most ez a helyzet, nem? https://twitter.com/PasztorZoltan3/status/1515270960777203713/photo/1
csapláros
2022. április 17. 23:52
Ruszki tornászok, akiket ilyen furmányos módon juttatott el nyugatra az FSZB, mint hírszerzőket és diverzánsokat. Ezeknek még az ereikben is novicsok folyik, elég egy lehelet és a gaz imperialista ellenség hullik mint a légy...:))
néhai Ch.Pilot
2022. április 17. 22:32
Ez színtiszta rasszizmus, ami csak az antiszemitizmushoz hasonlítható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!