Vádemelést javasol a Maradonát kezelő orvosi csapat ellen az ügyészség

2022. április 14. 15:06

A hatóság szerint az orvosok és ápolók „a sorsára hagyták” az egykori futballsztárt.

2022. április 14. 15:06
null

Az államügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádemelést javasol a 2020 novemberében elhunyt Diego Maradonát ápoló orvosi csapat ellen. A hatóság szerint az orvosok és ápolók rosszul kezelték az egykori futballsztárt és „a sorsára hagyták”.

A világbajnok legenda 2020. november 25-én hunyt el, 60 évesen. Az ok akut szívelégtelenség volt, amely tüdőödémához vezetett. Az orvosi stábot azzal gyanúsítják, hogy hanyagul kezelte a sportembert, a fő felelős – az ügyészség szerint – egy idegsebész és egy pszichiáter. Rajtuk kívül egy-egy pszichológus és orvos, egy koordinátor és három ápoló ülhet majd a vádlottak padján.

Amennyiben a vád beigazolódik, az érintettek nyolc és 25 év közötti börtönbüntetésre számíthatnak.

Az 1986-ban világbajnok Maradona pályafutása során odahaza az Argentinos Juniorsban, a Boca Juniorsban és a Newells Old Boysban, Spanyolországban a Barcelona és a Sevilla, Olaszországban pedig a Napoli csapatában játszott. Összesen 589 hivatalos mérkőzésén 310 gólt szerzett, a válogatottban 91 alkalommal szerepelt, és 34-szer volt eredményes. Nimbuszán az sem csorbított, hogy kiderült kokainfüggősége, és hírek keringtek a maffiával fenntartott kapcsolatáról.

(MTI)

Címlapkép: MTI/EPA/Juan Carlos Cruz

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Squalline
2022. április 14. 22:54
Maradjunk annyiban, az igazi kemenyvonalas rocksztarok nem elnek sokaig. Maradona a futball rocksztarja volt, aki nemhogy a labaval, meg a kezevel is ugy tudott focizni, hogy a mai napig mindenki talalgatja, hogy csinalta. Legkevesbe az orvosok tehetnek rola, hogy meghalt, mitobb, talan az orvosoknak koszonheto, hogy eddig is elt.
KBA98
2022. április 14. 16:41
Egy vicc lenne, ha nem lenne komoly! Egy pasas, aki saját magától és drogtól már régen elszállt, kövér, nem él egészséges életmódot - de még csak meg sem közelíti azt - (egyáltalán csoda, hogy élt) meghal és ezért a dokit ültetik le, holott még a kórházból is saját akaratából távozott! Miért vannak ennyire elhülyülve az emberek?
sersem
2022. április 14. 15:33
A Sinaola Kartelt vajon miert nem vadoljak semmivel, miutan kilo szamra adtak el neki a kokaint? Csak nem azert, mert ok is a "Dollar Egeto" rendszer hivei/szolgai voltak?
Akitlosz
2022. április 14. 15:30
Az semmi. Magyarországon még meg is fertőzik koronavírussal a kórházban ápolt betegeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!